Kazališna radionica za mlade 2015

Izuzetan interes mladih za kazalište

Pomladak Gradskog kazališta Jastrebarskog bogatiji je od siječnja 2015. za više dvadesetak novih članova, a među budućim glumcima, vidljiv je velik talent.

Dobrodošlicu u kazališnu obitelj, mladima je poželio predsjednik kazališta Velimir Kokot. U svom govoru je istaknuo kako Gradsko kazalište Jastrebarsko ima bogatu povijest i renome, te kako je zajednička zadaća svih koji su aktivni u radu kazališta, uzdignuti ga na još viši nivo. Predsjednik je naglasio i kako se nada da će i aktivnosti mladeži u tome pripomoći, a u nastojanjima će im pomagati redateljica Iva Srnec, te glumci Mia Matasić i Vladimir Rađenović, koji su uz Ivu suvoditelji radionica.

Dramska družina Ivane Brlić Mažuranić prva je stepenica na putu do tzv. "velike dramske", odnosno odraslog ansambla, dramske družine Tomaš

Mikloušić. Dramska družina Ivane Brlić Mažuranić mjesto je gdje se mladi prvi puta upoznaju sa glumom, predstavama, gostovanjima, odlascima na smotre i festivale te načinom na koji funkcionira kazalište.

Predsjednik kazališta Velimir Kokot je zahvalio i lanjskim polaznicima radionice, jer su igranjem predstave "Crvenkapica"omogućili da ovogodišnja radionica bude besplatna za sve sudionike. Redateljica Iva Srnec s polaznicima održala uvodni sat te odradila nekoliko vrlo zanimljivih dramskih vježbi.
Rezultat šestomjesečnog rada bila je odlična predstava "Trgovac" čija je premijera bila na Festivalu „Život i smijeh“.

 

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić