Kidaj od svoje žene

Ray Cooney i Nino Škrabe

Tekst britanskog dramatičara Raya Cooneyja ''Kidaj od svoje žene'' (''Run for your wife'') tekstualno i glazbeno adaptirao je Nino Škrabe pa se londonski takstist John Smith iz originala u jaskanskoj verziji preselio u Zagreb. Dobio je ime Ivan Kovač, vrijeme radnje smješteno je u sredinu 80-ih godina prošlog stoljeća dok su žene od kojih pokušava kidnuti smještene na Trešnjevku i Trnje. Jedna od vjernih supruga postala je Dalmatinka kojoj je idol Mišo Kovač, dok je druga mlada purgerica koja sluša Bijelo dugme.

Ni najoptimističniji članovi jaskanskog kazališta nisu se nadali da bi ''Kidanje'' moglo postati tako veliki hit! Svaki put dvorana je prepuna (donošenje pomoćnih stolaca postalo je već rutina), a isti gledatelji vraćaju se predstavi opet i opet. Predstava i njezini glumci osvojili su vrijedne nagrade na županijskoj, ali i državnoj razini.

 

O PREDSTAVI

Komedija u dva čina
Praizvedba: 12. i 13. svibnja 2005.
Mjesto radnje: Zagreb
Vrijeme radnje: osamdesete godine 20. stoljeća

UMJETNIČKO I TEHNIČKO OSOBLJE

Režija: Nino Škrabe
Asistentica redatelja: Klementina Škrabe
Scena i kostimi: Sandra Brkljačić
Koreografija: Ines Jerčinović
Rasvjeta: Ivica Batušić
Glazbeno vodstvo: Josip Cvitanović
Šaptačice: Sonja Stanković i Ivana Kokot Radelja
Inspicijent: Tomislav Tadić
Ton: Damir Kuzmić, Luka Perković, Krešimir Karas
Izbor glazbe: Nino Škrabe
Tehničko vodstvo: Velimir Kokot
Izrada programa i plakata: Mirna Strmečki

GLUMCI I ULOGE

Glume: Velimir Kokot (Ivan Kovač, Zrinka Lovretin i Borka Lučić (Barbara Kovač), Maja Novosel i Ivana Žužak (Marica Kovač), Mladen Pavlić i Vladimir Rađenović (Stanislav Pajcenović), Mia Matasić i Mirna Strmečki (Sunčana Turek), Luka Tomac i Ivan Bingula (Potrebica Boro), Marko Severinac i Igor Stanković (Frenki Bobinski), Ana Karača i Martina Rak (Smilja Munižaba), Nenad Dautović, Ivan Karlo Pintar, Branimir Divjak i Mario Lehpamer (Šemso), Maja Miovec, Lana Vlašić, Jelena Budimir-Bekan (Spomenka Majstorović)

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić