Život i smijeh 2014

Uspješno završeno prvo izdanje Festivala "Život i smijeh"


 


Tri je noći, Jastrebarsko živjelo i smijalo se sa svojim kazalištem i njihovim gostima, koji su nam pokazali kako se glumi u drugim krajevima Hrvatske. Tri su noći naši sugrađani punili i kino dvoranu, prateći nastupe Studija smijeha, kazališne družine Štolcer i već spomenutih, Proložana. Pored kazališnih dasaka, zbivanja su se odvijala i na drugim lokacijama; Gradska galerija Jastrebarsko ugostila je izložbu fotografija „Život i smijeh“, a u ozbiljnoj konkurenciji na natječaju je pobijedio jaskanac Marko Novosel sa fotografijom „škvadrica“.

Drugog dana festivala, u Pastuh pubu se razvlačila štrukla, čiji su slasni dijelovi, uz vino, prodavani u dobrotvornu svrhu.
Posljednjeg dana festivala, Gradsko kazalište Jastrebarsko ugostilo je goste iz Prološca na plešivičkoj vinskoj cesti, gdje su u ugodnom ambijentu vinotočja Jagunić, degustirali birana vina.

Sveukupno je tijekom festivala prikupljeno 10.500,00 kn, a novac je namijenjen stipendiranju učenika Srednje škole Jastrebarsko. U ovu inicijativu, uključili su se i prijatelji Mladena Pavlića Žisa, koji su sami prikupili 7200 kuna. Taj će novac biti pridodan fondu za stipendije.

Povodom uspješnog završetka festivala „Život i smijeh“, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot je izjavio: "Sretan sam što se proteklih dana u Jaski na svakom koraku osjećala pozitivna atmosfera, što je jaskanska publika uživala u predstavama ali i što ćemo prikupljenim sredstvima olakšati školovanje nekolicini jaskanskih učenika. Zahvaljujem se pokroviteljima, sponzorima, publici koja je sve predstave posjetila u velikom broju, ali i članovima kazališta koji su iznijeli najveći teret u organizaciji festivala! Jaska je živjela za festival i to je još jedna nagrada nama organizatorima!“ Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić