ŽIS potvrdio svoje mjesto u kulturnoj ponudi grada i srcima jaskanske publike


Nastupom Satiričkog kazališta Kerempuh u nedjelju 2. lipnja 2019. završio je u ovacijama šesti po redu festival „Život i smijeh“.


Nastupom Satiričkog kazališta Kerempuh u nedjelju 2. lipnja 2019. završio je u ovacijama šesti po redu festival „Život i smijeh“. U dva tjedna, publika je punila dvoranu Doma kulture Jastrebarsko svake večeri, i iznova se vraćala po novu porciju izvrsnih predstava koje je organiziralo Gradsko kazalište Jastrebarsko.

Osim u ulozi organizatora, jaskanski su se kazalištarci vratili korijenima i za svoju vjernu publiku odigrali čak dvije nove predstave. Tako je kazališna mladež i budućnost odigrala predstavu „I neka vam loptice uvijek budu naklonjene“, dok su seniori u dva navrata tijekom trajanja festivala odigrali novi hit „Balkanski špijun“. Dva je tjedna Jaska disala sa festivalom, o predstavama se razgovaralo na kavama, u redovima supermarketa, na autobusnim stanicama. Karta više tražila se na sve strane, a Jaska se zaplavila promotivnim majicama, reklamama na rasvjetnim stupovima i balonima koji su posebno veselili naše najmlađe sugrađane.

Izvrstan odjek imale su i gostujuće predstave, uvijek odličan Teatar Exit, djeci omiljeni Laboratorij zabave, već udomaćeni Teatar Kerekesh i kazalište starog šarma – Satiričko kazalište Kerempuh. Smijeh koji je odzvanjao dvoranom Doma kulture, ujedinio je sve prisutne u dobrom raspoloženju i duhu zajedništva. Upravo taj optimizam i moć svih nas kad se ujedinimo u jednoj nakani, omogućit će i ove jeseni stipendiranje novih četvero jaskanskih srednjoškolaca. Naime, ukupno će 23.220,00 kuna uprihodovanih od prodanih ulaznica biti preusmjereno u fond za stipendiranje učenika našeg kazališta!

Svega toga ne bi bilo bez šačice entuzijasta, koji već godinama žrtvuju svoje slobodno vrijeme i obiteljski život, kako bi Gradsko kazalište Jastrebarsko uspješno provodilo svoje projekte, na dobrobit naše zajednice. Predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot posebnu je zahvalu uputio upravo njima, osobama ispred i iza kulisa, koji daju sve od sebe da festival „Život i smijeh“ iz godine u godinu bude sve bolji. Također, predsjednik Kokot je izjavio: „Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da ovogodišnji „ŽIS“ bude iznad svih očekivanja. Mnogo je ljudi, institucija, medijskih pokrovitelja pripomoglo da ostvarimo svoj cilj. Veliku zahvalnost dugujemo našoj vjernoj publici koja je pokazala veliko srce i osigurala da i sljedeće jeseni nastavimo sa stipendiranjem jaskanskih srednjoškolaca slabijeg imovinskog statusa.

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić