Život i smijeh 2015

"ŽIS" završio ovacijama publike
Premijerom predstave “Iza kulisa” Gradskog kazalitša Jastrebarsko završio je drugi Festival Života i smijeha u Jastrebarskom. Još jedan uspješan “ŽIS” privukao je brojne Jaskance koji su u dva festivalska vikenda ispunili gledalište kino dvorane u kojoj su odigrane tri komedije i stand up show.

Ovacijama i dugotrajnim pljeskom jaskanska je publika nagradila odrasli ansambl Gradskog kazališta na premijeri njihove nove predstave. Bio je to višestruko zaslužen pljesak jer je upravo ta ekipa u nekoliko mjeseci odradila velik posao nebi li se Festival “Život i smijeh” održao i ispunio sva očekivanja.

- Imali smo pune ruke posla, jer su uz pripremu festivala, organizaciju fotonatječaja paralelno spremane dvije premijere. Festival je ove godine trajao duže i bio bogatiji sadržajem, nego lani. Sretni smo što je naš fotonatječaj izvanredno odjeknuo diljem cijele Hrvatske pa nam je sa svih strana pristiglo više od četiri stotine fotografija – rekao je predsjednik GKJ Velimir Kokot.

Upravo je foto izložba u Gradskom muzeju otvorila i festival, a tom su prilikom vrijednim nagradama nagrađeni najuspješniji autori fotografija. Tog vikenda održana je i prva premijera na festivalu. Predstavom “Trgovac” mlađi je ansambl Kazališta oduševio publiku, na što su posebno ponosni u Gradskom kazalištu.

- Ponosni smo na naše mlade, koji su briljantnom izvedbom komedije „Trgovac“ ustvrdili vlastitu kvalitetu, potvrdili razinu rada na kazališnim radionicama i dokazali kako naše kazalište ne mora strahovati za svoju budućnost – istaknuo je Kokot.

Pokrenuta suradnja s PAXovcima

ŽIS je ugostio i stand up komičare iz Studija smijeha i višestruko nagrađivane Samoborce s predstavom “Devet najgorih prekida svih vremena”. Gosti su također nasmijali Jaskance koji su dupkom popunili kino dvoranu u obje večeri.

U ugodnom druženju sa Samoborcima pokrenuta je suradnja između Gradskog kazališta Jastrebarsko i Pučikim amaterskim kazalištem PAX, a njihovo glumačko druženje nakon predstave se nastavilo na kazališnom tulumu.

Novi jaskanski hit

Sam vrhunac festival je doživio posljednjega dana održavanja na svečanoj premijeri komedije “Iza kulisa” čime je Jaska dobila novu hit predstavu. Radi se o predstavi autora Michael Freyna koja je poharala svjetsku kazališnu scenu, a ako je suditi po reakcijama publike tako će biti i s domaćom. Redateljica predstave je Frana Marija Vranković.

Tako je uspješno završio još jedan festival Života i smijeha koji Gradsko kazalište organizira u čast svom preminulom članu Mladenu Pavliću Žisu, a koji je i humanitarnog karaktera jer se novac od svih prihoda namijenjuje stipendiranju jaskanskih srednjoškolaca slabijeg imovinskog statusa.

- Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da ovogodišnji „ŽIS“ bude tako uspješan. Mnogo je ljudi, institucija, medijskih pokrovitelja pripomoglo da ostvarimo svoj cilj. Ali, najviše zahvaljujemo našim dragim Jaskancima, koji su pokazali da im je festival ušao u srca te su kroz kupnju ulaznica i promo materijala osigurali da i slijedeće jeseni nastavimo sa stipendiranjem jaskanskih srednjoškolaca slabijeg imovinskog statusa – poručili su iz Gradskog kazališta Jastrebarsko.

 Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić