Junaci Pavlove ulice

Ferenc Molnar

Igrokaz u 4 prizora
Prema dramatizaciji Đurđice Dević
Praizvedba: lipanj 1979.

Mjesto radnje: Budimpešta
Vrijeme radnje: 20. stoljeće

Režija: Nino Škrabe
Scena: Ivica Tadić
Kostimi: Branka Kolarić
Tehničko vodstvo: Nikola Ferko
Rasvjeta: Zoran Savić
Šaptačica: Snježana Beg
Inspicijentica: Renata Malešić

Uloge: Zoran Ristovski (Nemeček), Davor Kapac (Boka), Mario Jerčinović (Čonakoš), Zoran Hügl (Čele), Mario Sodić (Gereb), Dražen Dajić (Feri Ač), Robert Wagner & Anton Švajger (Pastori), Kristinko Malnar (Kolnaj), Marijan Lehpamer (Gerebov otac) i dr.

''Junaci Pavlove ulice'' pamte se i po ljupkoj scenografiji Ivice Tadića, a posebno po pjesmi ''Neki novi klinci'' koju su mali glumci sjajno izvodili na kraju, uz vlastitu gitarističku pratnju (gotovo svi su svirali gitaru). Zanimljivo je da su ''Junaci'' bili isključivo muška predstava, a Nino Škrabe je glavne glumce izabrao na sebi svojstven, neobičan način. Kad je početkom 1978. stigao u jaskansku osnovnu školu,  s posebnim zadatkom pokretanja dječjeg kazališta, tadašnja ravnateljica Anđelka Sertić upoznala ga je s najboljim učenicama i učenicima škole kao glumcima nove, potencijalne predstave, a on ju je potom zamolio da ga upozna s najpoznatijim školskim fakinima, onima s kojima učitelji imaju najviše problema. Krenuli su od razreda do razreda, ali tamo ih nisu našli. Pronašli su ih kako markiraju na školskom igralištu i u okolnom grmlju! Na licu mjesta regrutirani su u dramsku grupu, kojoj su sami na demokratski način izabrali ime, ostvarili odličnu predstavu, a mnogi od njih godinama su ostali vezani uz rad jaskanskog kazališta, kao glumci, pjevači, producenti, voditelji, scenski i tonski majstori (Mario Jerčinović, Dražen Dajić, Zoran Hügl…)
U ''Junacima'' su posebno zapažene uloge ostvarili nositelji glavnih uloga Davor Kapac, Zoran Ristovski, Dražen Dajić, Mario Sodić, Robert Wagner i Anton Švajger.

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić