Mišolovka

Agatha Christie

Krimič u tri čina
Praizvedba: 1985.

Mjesto radnje: Berkshire, Engleska
Vrijeme radnje: tridesete godine 20. stoljeća

Režija: Nino Škrabe
Scena: Mirko Škrabe
Kostimi: Branka Kolarić
Rasvjeta: Davorin Kopić
Zvučni efekti: Dražen Maljevac
Specijalni efekti: Josip Cvitanović
Tehnički suradnik: Branko Koluder
Šminka: Branka Kolarić, Nevenka Vinšćak, Nataša Marko
Šaptačica: Milka Bosanac
Inspicijentica: Tanja Pavelić


Uloge: Želimir Hrković (detektiv Trotter), Nataša Marković & Sani Štefić(Molly), Mladen Obelić & Dražen Kopač (Giles), Dean Skok (Christopher), Kristina Jovović (gospođa Boyle), Marijan Lehpamer (major Metcalf), Nevenka Vinšćak (gospođica Casewell), Siniša Šoškić (Paravicini), Damir Stipanović & Dražen Kopač (Velečasni), Josip Vinšćak, Mirko Škrabe, Davorin Kopić & Dražen Dajić (Čovjek pod maskom)

Izvedba ''Mišolovke'', legendarnog krimića Agathe Christie, najduže neprekidno prikazivane predstave u povijesti svjetskog kazališta (više od 20 000 izvedbi u Londonu od 1952. do danas) ostvarila je pun pogodak pa je osvježena i obnovljena i u sezoni 1986/87.
Komika i vedrina toliko svojstvene jaskanskim kazalištarcima diskretno su stavljene u drugi plan, a publiku je osvojio uzbudljiv zaplet pravog pravcatog trilera. Gledatelji su uživali u odličnom štimungu kojem je doprinijela savršena glazbena podloga i melodije Glenna Millera. Na pozornici je puhalo i sve je škripalo od naleta vjetra - kazališnim pomagalima stvorena je prava oluja, a baš nitko u publici nije posumnjao da se to nevrijeme zaista i ne događa pred njihovim očima. Kod ''Mišolovke'' Jaskanci su mogli uživati u pravoj moći kazališta - gledatelji su tijekom predstave prebačeni na neko drugo mjesto, u neko drugo vrijeme.

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić