Vatrugasi-brataskvasi

Nino Škrabe, Boris Senker, Tahir Mujičić

Vatrogasna veselica u dva mlaza
Predstava posvećena 90. obljetnici DVD-a Jastrebarsko
Praizvedba: 26. lipnja 1979.

Vrijeme radnje: s vremena na vrijeme
Mjesto radnje: Zgarišće Srednje, malo vatrogasno mjesto Hrvatskog Podgorja

Režija: Nino Škrabe
Pomoćnik redatelja: Vladimir Vlaisavljević
Scena i dekor: Ivica Tadić & Mirko Škrabe
Kostimi: Branka Kolarić
Glazbeno vodstvo i aranžmani: Ivica Šlat
Autor glazbenih tema: Josip Cvitanović
Tehničko vodstvo: Branko Koluder
Rasvjeta: Zoran Savić & Branko Koluder
Šaptači: Zvonimira Bajda, Čedo Ćopić
Pirotehnički efekti: Dražen Maljevac


Uloge: Zlatan Mrakužić (Blaško), Radmila Ognjanovac (Cveta), Ivan Ribar (Zeleni), Igor Vlaisavljević (Kurto), Boris Krljan (Lipi), Marijan Lehpamer (Baštele), Dragutin Štetner (Ježica), Čedo Ćopić (Čovjek s magnetofonom), Ana Vlaisavljević & Nataša Markoč (Jalžica), Božica Žunac, Nada Franjetić & Dijana Ribar (Tažica), Dubravka Marok, Milica Vinšćak & Ana Vlaisavljević (Berta), Pavao Pajo Srnec & Želimir Hrković (Puntek) i dr.

Ova ''vatrogasna veselica'', svojevrsna zahvala jaskanskim vatrogascima što su uopće došli na ideju za osnivanje i pokretanje kazališta u Jaski davne 1968, postala je jedan od najvećih hitova u povijesti jaskanskog kazališta, pravi pučki hepening u kojem je sudjelovalo tridesetak glumaca, pjevača i svirača, spektakularni šou s pirotehnikom i limenom glazbom.
''Vatrogasci'' su doživjeli čak tri različite verzije. Prva je bila ona premijerna, 1979, koja je igrala i na Plešivici i u Donjoj Kupčini. S drugom verzijom gostovalo se na pozornici Studentskog kulturnog centra (SKUC) u Zagrebu 20. travnja 1981, a limena glazba iz Cvetkovića digla je tada na noge cijelo studentsko naselje! Ta verzija ''Vatrogasaca'' oduševila je i mještane Volavja (20. studenog 1981.) i Petrovine (23. siječnja 1981.) Treća verzija igrana je u sezoni 1983/84, a s tom je predstavom jaskansko kazalište gostovalo u Svetoj Jani 24. ožujka 1984. te nastupilo na Festivalu kazališnih amatera u Zagrebu na Trešnjevci, 27. ožujka 1984. s jubilarnom petnaestom izvedbom ''Vatrogasaca'' u jaskanskoj verziji.

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić