Otvorenje festivala "Život i smijeh"


Gradsko kazalište Jastrebarsko s ponosom najavljuje otvorenje festivala "Život i smijeh". Drugu godinu za redom, za naše smo sugrađane kao i drage goste, pripremili sadržajan, bogat i zanimljiv program, u kojem će, vjerujemo, svatko pronaći nešto za sebe. Da je interes velik, pokazuje i činjenica kako je tijekom promocije festivala prošle subote, u centru Jastrebarskog, u svega par sati prodano stotinjak ulaznica.

Ceremonija otvorenja festivala bit će održana u Gradskoj galeriji Jastrebarsko, u petak 5.lipnja 2015., od 20 sati. Tom će prigodom biti otvorena i fotoizložba na temu "Cijeli svijet je pozornica", što je službeni slogan ovogodišnjeg "ŽIS"-a. Ovogodišnji je natječaj nadmašio sva očekivanja, jer je pristiglo više od četiri stotine autorskih fotografija, od kojih ćemo šezdeset najboljih, vidjeti na izložbi. Popularnosti natječaja sigurno je pridonijela i vrijedna nagrada, četverodnevni put u Madrid, kojeg organiziramo u suradnji s partnerom; putničkom agencijom Kompas.hr.

Već dan kasnije, u subotu, 6. lipnja, 2015., na redu je prva predstava u sklopu ovogodišnje manifestacije. Rijeć je o komediji "Trgovac" rimskog autora Tita Makcija Plauta, koju je uvježbala dramska družina Ivane Brlić Mažuranić u sklopu svojih dramskih radionica. Ova komedija govori kako su svoje ljubavne jade i zavrzlame rješavali stari Rimljani, a tema je i više od dva tisućljeća kasnije, jednako aktualna.

Redateljica predstave je Iva Srnec, a u predstavi glume mladi Gradskog kazališta Jastrebarskog.

Predstava "Trgovac" bit će održana u subotu, 6.lipnja 2015., u 21 sat, u jaskanskoj kino dvorani. Karte za navedenu predstavu, ali i za ostale predstave koje su na rasporedu već idućeg vikenda mogu se po cijeni od 20 kn, nabaviti u caffe baru "Kino". Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je stipendiranju jaskanskih srednjoškolaca. Pored kupnje ulaznica, podršku ovom projektu Jaskanci mogu dati i kupnjom službenih majica i bedževa festivala. Zahvaljujemo se na Vašoj dosadašnjoj potpori i pozivamo Vas da nam se pridružite na otvorenju izložbe i na predstavama tijekom trajanja festivala!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić