Sinoć je zatvoreno 5. izdanje festivala "Život i smijeh" koje se od 19. do 27. svibnja održavalo u Jastrebarskom. Jaskanska je kino dvorana i posljednjeg festivalskog dana bila pretijesna za sve one koji su u nju htjeli ući ali članice i članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko još su se jednom pokazali kao odlični domaćini pa nitko od gledatelja nije ostao izvan dvorane. Naime, kazalištarci su dodatne stolice donijeli iz Centra za kulturu Jastrebarsko.
​"​U samo pet godina festival je ostvario nevjerojatan uspjeh i postao prepoznatljiv ne samo na lokalnoj razini, već i puno šire. Ne čudi nas to s obzirom na bogat i atraktivan program namijenjen svim generacijama koji smo kroz proteklih godina realizirali na čak 10 različitih lokacija u našem gradu. Kroz festival smo u Jasku doveli ukupno 25 predstava i nastupa, a u našem je gradu nastupilo čak 44 izvođača odnosno amaterskih i profesionalnih kazališta! Više od 4000 gledatelja, koliko ih je do sada uživalo u našem festivalu, zaslužno je što smo osigurali više od 33 000 kuna u kazališni fond za stipendiranje učenika slabijeg socijalnog statusa"​ sinoć je na pozornici Doma kulture izjavio Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.
​Kokot je na kraju dodao i kako će Gradsko kazalište Jastrebarsko u školskoj 2018./2019. godini dodijeliti 3 nove stipendije. Naime, dvije stipendije osigurane su zahvaljujući broju ovogodišnjih prodanih ulaznica, dok je jedna stipendija osigurana zahvaljujući velikim srcima jednog od najpoznatijih stand up komičara naših prostora Ivana Šarića i njegove djevojke Korane Gvozdić!
"​Ivan i Korana zadužili su nas svojom gestom. Nije bilo dovoljno što je Ivan u Jaski nastupao bez honorara već su zajedno odlučili osigurati i sredstva za još jednu stipendiju! Ponosan sam na sve članice i članove našeg kazališta, na više od 50 volontera i kazališnih zaljubljenika koji svoje slobodno vrijeme i novac poklanjaju za boljitak našeg kazališta. Siguran sam da je i taj podatak utjecao na Ivanovu i Koraninu odluku i njihov potez kojim su nas zauvijek zadužili"​ dodao je na kraju Kokot.
​Nakon nastupa Ivana Šarića, koji je do suza nasmijao brojnu jaskansku publiku, na pozornici su uručene nagrade pokroviteljima, sponzorima, donatorima i osobama koje su proteklih godina u iznimnoj mjeri podržavali festival "Život i smijeh" i zahvaljujući kojima je festival ušao u srca mnogih!
Gradsko kazalište Jastrebarsko ovogodišnji je festival organiziralo uz pomoć suorganizatora Centra za kulturu Jastrebarsko, Turističke zajednice Grada Jastrebarskog, generalnog pokrovitelja Ministarstva kulture Republike Hrvatske, ali i brojnih pokrovitelja. Festival su svojim pokroviteljstvom naime podržali Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, Savjet mladih Grada Jastrebarskog, C-Automobili Import d.o.o. - Peugeot, Gemma B&D, Zagrebačka banka ali i Radio Jaska, Jaska.hr, Jaskadanas i Hrvatski katolički radio.




Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić