Gradsko kazalište Jastrebarsko u petak 19. listopada 2018. godine svečano će obilježiti svojih pedeset godina postojanja.
Centralno događanje proslave koja se održava pod sloganom "Kazalište koje život znači" bit će održano u grijanom šatoru u dvorištu Centra za kulturu Jastrebarsko, od 20 sati. Polustoljetni jubilej, kazalištarci će proslaviti u svom stilu, prisjećajući se predstava i osoba koje su jedan dio svog života provele na i oko dasaka koje život znače. U tu svrhu kazalište će ponovno okupiti sve kazališne generacije, a javnosti će ujedno biti predstavljena i kazališna videomonografija. Videomonografiju i program proslave tjednima marljivo pripremaju isključivo jaskanski kazalištarci a isti će objediniti prisjećanja na kazalište više generacija Jaskanaca, koji su se okušali ispred i iza kulisa, kao glumci, šaptači, tehničari, scenografi i redatelji predstava.
Treba istaknuti i kako Gradsko kazalište Jastrebarsko, uz organizaciju svoje velike proslave, nastavlja s redovnim radom, pripremajući dvije nove predstave, organizirajući nove kazališne radionice za mlade ali i stipendirajući nove srednjoškolce o čemu će se više čuti moći već na velikom kazališnom jubileju koji vas očekuje u listopadu!
Pokrovitelji proslave "Kazalište koje život znači" su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić