Gradsko kazalište Jastrebarsko desetu se godinu zaredom uključilo u program Noći kazališta koja se u subotu 17. studenoga 2018. godine održala u čak 54 mjesta u Hrvatskoj i u kojima je odigrano čak 120 kazališnih predstava.
Baš kao i uvijek do sada, za predstave u jaskanskoj kino dvorani tražila se karta više, a za posljednju predstavu u jaskanskom programu članice i članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko morali su osigurati i na desetke pomoćnih stolaca obzirom je predstava bila rasprodana svega 3 dana od službenog puštanja ulaznica u prodaju.
Točno u 18:50 sati program jaskanske Noći kazališta otvorili su mlade glumice i glumci Osnovne škole "Ljubo Babić" Jastrebarsko koji su vođeni svojim nastavnicima pokazali iznimnu hrabrost i talent postavivši i igrajući mjuzikl "Debata". Jaskanski su osnovnoškolci kroz svoj mjuzikl progovorili o pubertetu, učenicima, iskrenosti, prijateljstvu, znanju i zajedništvu što je publika itekako prepoznala i višestruko nagrađivala gromoglasnim pljeskanjem.
Pljeska ali i smijeha nije nedostajalo niti na drugoj predstavi programa, najdugovječnijoj predstavi u povijesti kazališta "Kidaj od svoje žene". Gotovo 250 gledatelja natiskalo se u dvoranu i od početka pa sve do kraja predstave pljeskom i salvama smijeha u glumačkim bravurama prekidalo sada već povijesnu postavu jaskanskih glumica i glumaca koji su na okupu više od 20 godina.
Predstave su iz prvih redova pratile i brojne poznate osobe među kojima se ponovno našao i poznati hrvatski komičar Ivan Šarić koji je zajedno sa suprugom Koranom Gvozdić očito zavolio naš grad i kazalište. Šarić je uoči posljednje predstave izašao i na jaskansku pozornicu te je s jednom od najistaknutijih članica kazališta Sonjom Stanković uručio ugovore o stipendiranju novim kazališnim stipendisticama Antoneli Vinšćak i Karli Markov.
Ovogodišnja Noć kazališta još jednom je potvrdila da je ušla pod kožu mnogih, pa tako i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović pod čijim pokroviteljstvom je ista i održana.
Jaskansku Noć kazališta podržali su Grad Jastrebarsko, Centar za kulturu Jastrebarsko, Turistička zajednica Grada Jastrebarskog, Caffe bar Kino, ali i mediji Radio Jaska, Jaska.hr i Jaskadanas.




Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić