Svaki grad ima svoje simbole prepoznatljivosti. Gradsko kazalište svakako je jedan od simbola Jastrebarskog.

Na izmaku nezaboravne 2023. godine Gradsko kazalište Jastrebarsko, koje je ove godine proslavilo 55 godina neprekinutog rada i djelovanja, želi stoga zahvaliti svima koji su bili dio najsjajnije kazališne sezone u svojoj povijesti.

Obilježile su je 3 aktivne odrasle i 3 dječje predstave koje su jaskanske glumice i glumci odigrali čak 25 puta u rasprodanim dvoranama u 6 hrvatskih županija. Više od 4500 gledatelja na djelu je vidjelo rad više od 70 aktivnih glumaca raznih godišta, ali i tehničkog osoblja koje je jaskanske predstave podiglo na izniman, gotovo profesionalan nivo.
Zaključilo je to i povjerenstvo koje je jaskanskim glumcima u ovoj godini dalo niz vrijednih glumačkih nagrada, ali i zagrebačka publika koja je u dva navrata do posljednjeg mjesta punila dvoranu u metropoli i imala priliku uživati u hit predstavama iz Jaske.

Posebnu obljetnicu proslavila je i predstava „Kidaj od svoje žene“ koja je u punih 18 godina oduševila nebrojene gledatelje, a s izmakom vremena nije izgubila na svojoj energiji kojom i dalje osvaja.

U povijest će ostati upisane i 2 ovogodišnje premijere, ali i nova sezona Male škole glume s više od 30 mladih glumaca, petodnevni kazališni ŽIS festival s više od 1200 gledatelja, Noć kazališta, Noć ljubavne poezije, humanitarne predstave, ljetne glumačke radionice, kazališni izlet, ali i suradnja kazalištaraca s drugim udrugama na području grada baš kao i ona s eminentnim hrvatskim kazališnim imenima. Sve je to dokaz ozbiljnosti i kvalitete rada te smjera u kojem će se u jaskanskom „kazalištu koje život znači“ nastaviti i u 2024. godini.

Najdugovječnija kazališna generacija koja je proslavila 25 godina zajedničkog rada garancija je uspjeha, a nova nasmijana dječja lica na kazališnim daskama zalog blistave budućnosti. Godinu koja je iza nas Gradsko kazalište posvećuje svojoj publici, sadašnjim, kao i stotinama glumaca i osoba koje su stvarale najstarije i najtrofejnije jaskansko kazalište.

Hvala vam za godinu s nebrojeno mnogo druženja, osmijeha i trenutaka koje ćemo pamtiti do kraja života i sve najbolje u novoj 2024. godini!
Vaše Gradsko kazalište Jastrebarsko



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić