Kazalištarci putuju u Beli Manastir i spremaju spektakl u Jaski


Kao što smo i najavljivali, Gradsko kazalište Jastrebarsko užurbano je kročilo u radnu jesen. Naime, osim što jaskanska mladež aktivno sudjeluje na kazališnim radionicama, nastavlja se i igranje vlastitih predstava. Tako su mladi i talentirani jaskanski glumci predstavu "Trgovac" u režiji Ive Srnec odigrali za učenike Osnovne škole Klinča Selo, a istom će se predstavom predstaviti i na 6. međunarodnom festivalu kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2015.

Festival u Belom Manastiru otvoren je 4. listopada i na njemu će biti odigrano ukupno 12 predstava iz Hrvatske i inozemstva, a predstava Gradskog kazališta Jastrebarsko "Trgovac" na rasporedu je u nedjelju 18. listopada. Nakon uspješnih gostovanja diljem Republike Hrvatske, Gradsko kazalište Jastrebarsko tako se ponovno vraća u Slavoniju gdje su jaskanski glumci do sada ostvarili prijateljstvo i suradnju sa nekoliko amaterskih kazališta.

Odrasli glumački ansambl se pak aktivno priprema za proslavu jednog velikog i lijepog jubileja, proslavu desete godišnjice igranja predstave "Kidaj od svoje žene", u režiji Stjepana Nine Škrabea.Kazalište će tako odigrati dvije izvedbe ove hit predstave, 22.i 23. listopada, od 20h, u jaskanskom kinu. Tijekom dvije večeri, kroz oba stana taksista Ivana Kovača, prodefilirati će svi glumci koji su tijekom proteklog desetljeća utjelovili neke, sada već kultne likove. Podsjetimo, riječ je o jednoj od najdugovječnijih predstava na hrvatskim kazališnim daskama, za koju se, bez obzira na brojnost izvedbi, uvijek tražila karta više.
Ulazniceza ovaj spektakl već su u pretprodajipo cijeni od 20 kuna i možete ih već danas kupiti u caffe baru "Kino".



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić