Druga subota mjeseca ožujka bila je rezervirana za kazališni izlet i redovnu godišnju Skupštinu Gradskog kazališta Jastrebarsko. Naime, članice i članovi jaskanskog kazališta, baš kao i njihovi gosti, pokrovitelji, sponzori, donatori i mediji organizirano su otputovali u Ivanić Grad, na imanje Kezele. Predivan ambijent seoskog turizma, sunčano vrijeme i odlična atmosfera tako su obilježili još jedan kazališni izlet u sklopu kojega je ove godine održana i redovna godišnja Skupština.
Odmah po dolasku na seosko imanje Kezele, svi okupljeni mogli su uživati u domaćoj hrani i piću što je bila samo uvertira u najdramatičniji dio dana - seoska olimpijada. Naime, podijeljeni u četiri grupe, kazalištarci i njihovi prijatelji odmjerili su snage u povlačenju užeta, trčanju na metli, kotrljanju obruča, bacanju potkove i skakanju u vreći. U iznimno napetom, pomalo i dramatičnom natjecanju pobjednik je odlučen tek nakon pripetavanja između predstavnika dvije ekipe s najvišim brojem bodova.
Po završetku višesatnog i poprilično napetog natjecanja svi okupljeni sudjelovali su i na redovnoj godišnjoj Skupštini kazališta na kojoj ih je predsjednik kazališta Velimir Kokot posjetio na brojne uspjehe iz protekle kazališne sezone. Kokot je u svom govoru istaknuo kako će protekla kazališna sezona prije svega ostati upamćena po proslavi 50 godina postojanja i neprekinutog djelovanja kazališta i izradi video monografije u kojoj je sudjelovalo više od sedamdeset najznačajnijih glumica i glumaca kazališta, a za koju su u najvećoj mjeri zaslužni upravo sami članovi. Protekla kazališna sezona ostat će upamćena i po najposjećenijem i najbogatijem izdanju festivala "Život i smijeh", radu s djecom i mladima, početku rada na dvije nove predstave, sudjelovanjem glumaca u brojnim manifestacijama od gradskog, regionalnog ali i nacionalnog značaja ali i gostovanjima. Posljednja dva gostovanja protekle kazališne sezone održana su svega dan, odnosno dva uoči izleta i Skupštine a kada su kazalištarci gostovali u Ogulinu i Kloštar Ivaniću.
Po jednoglasnom prihvaćanju izvještaja o radu za proteklu sezonu, članice i članovi jednoglasno su prihvatili i financijski izvještaj za proteklu godinu. Gradsko kazalište Jastrebarsko protekle sezone zabilježilo je više od 187 tisuća kuna prihoda. Pored financijskih sredstava Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga grada, Turističke zajednice Grada Jastrebarskog, Centra za kulturu Jastrebarsko i Savjeta mladih Grada Jastrebarskog, kazalište je svoje aktivnosti u velikom omjeru financiralo i vlastitim sredstvima ali i sredstvima brojnih sponzora i donatora kojima je i na Skupštini upućena zahvala.
Kazalištarci su na kraju jednoglasno prihvatili i plan rada, ali i financijski plan za kazališnu sezonu 2019./2020. koja će, sudeći prema svemu biti podjednako dinamična. Prošlogodišnji rad članica i članova kazališta na njihovoj redovnoj godišnjoj Skupštini pohvalili su i brojni gosti, između ostalih i zamjenica župana Nadica Žužak te gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel.




Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić