Svega par dana nakon Svjetskog dana kazališta, u srijedu, 29., četvrtak 30. i petak 31.3.(u 20 sati)Gradsko kazalište Jastrebarsko dati će svoj doprinos Thaliji – premijerno će izvesti svoju novu predstavu –Tko je ukrao Malu balerinui tako najbolje proslaviti svoj 55. rođendan.

Tekst za najnoviju predstavu odraslog ansambla Gradskog kazališta Jastrebarsko napisao je Milan Fošner, a istu je režirao Mario Kovač,u suradnji s umjetničkom voditeljicom kazališta Mijom Matasić. Radi se o detektivskoj drami s elementima komedije i napetom trileru koji preuzima obrasce filmskog žanra i s njima se poigrava u kontekstu postratne Hrvatske. U središtu priče je suspendirani detektiv Ivica Vinković koji na prijelazu tisućljeća upada u paukovu mrežu intriga, krađe umjetnina i ubojstva.

U predstavi igraju Velimir Kokot (Ivica Vinković), Lucija Severinac (Katarina Sever – Keti), Petra Cvetić i Elizabeta Nemec (Božena), Miroslav Borojević (Miroslav Marković – Miki), Klara Blažek i Jelena Crnković (Vanda Majer), Leon Bastašić i Ivan Puškar (Zdravko Dren / policajac), Igor Stanković (Mrga Dren), Damir Kuzmić (Dalibor), Dominik Sečen i Ivan Vinšćak (Dragi / Slavičin muž) i Lea Đido Božak (Slavica).

Kostimografiju potpisuje Zdenka Novosel, a scenu su osmislili, izradili i ukrasili Miroslav Borojević, Leon Bastašić, Lucija Severinac, Maja Sadiković i Mia Matasić. Glazbu za predstavu je birao Mario Kovač, svjetlo dizajnirao Ivica Batušić, a majstor fotografije je Ivan Borojević. Na mjestu šaptača su Ivana Kokot Radelja i Sonja Stanković, koja je i dizajnerica plakata. Cijelu mašineriju vodi Mia Matasić, umjetnička voditeljica jaskanskog kazališta.

Tko je ukrao Malu balerinupredstava je kojom se odrasli ansambl Gradskog kazališta Jastrebarsko vraća na pozornicu nakon korona krize i nije čudo da svi kazalištarci ali i javnost s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem čekaju premijeru. Međutim, to nije sve što se u Gradskom kazalištu Jastrebarsko kuha. Najmlađi glumci i glumice također marljivo rade na svojoj novoj predstavi, a u pripremama je i ŽIS festival. Možemo zaključiti da je Gradsko kazalište Jastrebarsko u 55. godini aktivnije i poletnije nego ikad.

Novu predstavu Gradskog kazališta Jastrebarsko podržali su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko i Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko.

Karte za sve predstave moći će se po cijeni od 5 eura kupiti u caffe baru „Kino“ od srijede, 22. ožujka.
Vidimo se u Gradskom kazalištu Jastrebarsko!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić