Nova kazališna dvorana za Gradsko kazalište Jastrebarsko


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot jučer su na Pantovčaku potpisali ugovor o darovanju zemljišta.

Gradsko kazalište Jastrebarsko tako će 50 godina neprekinutog rada udruge dočekati u novoj kazališnoj dvorani koja će se graditi na zemljištu veličine 30 tisuća metara kvadratnih u samom centru grada Jastrebarskog. Naime, danas je na Pantovčaku potpisan ugovor o darovanju zemljišta na području na kojem će se, prema glavnom projektu profesora Travnjak s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, već od svibnja započeti s izgradnjom dvorane!

Gradsko kazalište Jastrebarsko u svom gradu, ali i na širem području predstavlja neprocjenjivo kulturno bogatstvo. Kroz Gradsko kazalište Jastrebarsko prošlo je nekoliko stotina, čak i tisuća članova koji su kazalištu, svaka na svoj način, dale na prepoznatljivosti na nacionalnoj ali i internacionalnoj razini. Ponosna sam na mlade ljude koji danas vode kazalište u Jastrebarskom i koji svojim radom, ali i kreativnim projektima podižu standard hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma. Donacija zemljišta za gradnju nove kazališne dvorane doprinos je Republike Hrvatske na tom putu! Uvjerena sam da ćemo se već naredne godine vidjeti u Jastrebarskom na svečanom otvorenju ove multifunkcionalne dvorane“ izjavila je Grabar Kitarović koja je ugovor uručila u prisustvu svojih najbližih suradnika, među kojima je bio i Boris Jokić, novi posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za kulturu.

Gotovo pedeset godina u našem smo gradu podstanari, ali zahvaljujući Gradu i Centru za kulturu Jastrebarsko u Domu kulture smo se do sada osjećali kao kod kuće! Zahvaljujem im na odličnoj suradnji i pomoći bez koje sve naše aktivnosti ne bi bilo moguće provesti“ izjavio je za svečana potpisivanja ugovora predsjednik jaskanskog kazališta Velimir Kokot i dodao: „Radovi na izgradnji naše nove kazališne dvorane kapaciteta 350 sjedećih mjesta kreću početkom svibnja. Postupke javne nabave već smo raspisali i radove ukupne vrijednosti od 8,5 milijuna kuna izvodit će konzorcij jaskanskih obrtnika i poduzetnika što me posebno veseli! Nova dvorana gradit će se u ulici bana Josipa Jelačića, na prostoru bivšeg voćnjaka Mladine i taj će prostor u budućnosti postati novi centar našeg grada! Dvorana će biti multifunkcionalna, a naše će kazalište u njoj urediti i ugostiteljski objekt, čitaonicu, ali i vlastite prostorije!

Ime nove dvorane Gradskog kazalište Jastrebarsko biti će odabrano javnim natječajem koji počinje upravo danas i koji će trajati sve do kraja travnja. Svoje prijedloga imena novog kazališta u Jastrebarskom mogu dati svi zainteresirani, a prijedlog sa najviše glasova osvojiti će i vrijednu nagradu. Spomenimo i to kako će se gotovo 85% radova na dvorani sufinancirati sredstvima Europske unije, odnosno sredstvima iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić