Noć kazališta ove subote u Jastrebarskom


Sedmu godinu za redom Gradsko kazalište Jastrebarsko bit će važan sudionik manifestacije „Noć kazališta 2015“. Diljem Lijepe Naše, građani će moći u samo jednoj noći pogledati 125 predstava i sudjelovati na 80-tak popratnih programa. Jaskansko kazalište se tako pridružuje brojci od 85 institucija koje će na 78 lokacija u 42 mjesta u Hrvatskoj sudjelovati u programu.

Ovogodišnja se „Noć kazališta“ organizira pod geslom „Bit(n)i ili ne bit(n)i“, a da je našim sugrađanima kazalište itekako bitno dokazuje i podatak kako je u prethodnim godinama, Noć kazališta pohodilo više od 4000 posjetitelja, koji su odgledali 17 predstava.

Odličan program najavljuje se i ove subote, 21.studenog. Tako će „Noć kazališta“ u jaskanskom Domu kulture otvoriti Teatar Fedra iz Bugojna. Naši gosti već su dobro poznati jaskanskoj publici, a ovaj nam se put predstavljaju s dramom „igra istine“, autora i redatelja Vahida Durakovića.„Igra istine“ suvremena je priča o tri brata, tri istine, tri laži. Nekad su bili dijete, dijete i dijete, danas su biznismen, umjetnik i vjernik. Na koji način igraju „Igru istine“ i što ona za njih znači, Jaskanci mogu saznati od 19 sati.

Pored gostiju iz BIH, ove godine je jaskansko kazalište trebalo biti domaćin i jednom domaćem kazalištu. Naime, po prvi puta u Jastrebarsko trebalo je doći Gradsko kazalište Đurđevac. Međutim oni su u posljednji trenutak otkazali igranje svoje komedije „Pidžama za šestoro“ (Marc Camoletti/ Marinko Ivanišević) zbog problema sa vlastitim glumcima. Umjesto njih, predstavu u 21 sat odigrati će mladi i iznimno talentirani jaskanski glumci okupljeni u predstavi „Trgovac“. Svi oni koji su pak kupili kartu za predstavu iz Đurđevca, a ne žele pogledati predstavu „Trgovac“ mogu ostvariti povrat novaca. Predstava „Trgovac“ obrađuje temu ljubavnog suparništva oca i sina, uz obilje smijeha, a mlada je glumačka ekipa dobila brojne pohvale za svoj rad.

„Noć kazališta“ zatvara novi hit Gradskog kazališta Jastrebarsko, predstava „Iza kulisa“(Michael Frayn/ Frana Marija Vranković). Riječ je o neodoljivoj komediji u kojoj su uživali milijuni ljudi širom svijeta, a slovi kao jedna od najbolji britanskih komedija ikad napisanih. O popularnosti svjedoči podatak kako je na londonskom West Endu igrana punih pet godina, a na njujorškom Broadwayu je postavljena čak 553 puta. Predstava „Iza kulisa“ počinje u 23.30. Ulaznice za sve predstave stoje deset kuna, a već su u prodaji u caffe baru „Kino“.


Vidimo se u kazalištu!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić