Gradsko kazalište Jastrebarsko je u petak, 11. ožujka, u velikoj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko održalo svoju Izbornu Skupštinu.

U prisustvu članica i članova najstarijeg i najaktivnijeg jaskanskog kazališta, gradonačelnika Grada Jastrebarsko Zvonimira Novosela, zamjenice gradonačelnika i predsjednice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nikoline Ribarić, predsjednika Gradskog Vijeća Leona Bastašića te Petre Masnec ispred Turističke zajednice Grada Jastrebarsko, predsjednik kazališta Velimir Kokot na početku je podnio izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2021. godinu.


Nakon što su isti jednoglasno prihvaćeni Kokot je rezimirao i proteklo četverogodišnje razdoblje istaknuvši pritom brojne uspjehe i povijesne rezultate jaskanskog kazališta koje ove godine slavi svoj 55. rođendan: "U proteklom četverogodišnjem razdoblju premijerno je izvedeno čak osam novih predstava, Mala škola glume postala je pravi hit među jaskanskom djecom, a Radionica glume za mlade iznjedrila je odlične glumce ali i osobe koje danas sudjeluju i u vođenju kazališta. Organizacija spektakularne proslave pedesetog rođendana kazališta, izrada dokumentarnog filma i uključivanje svih kazališnih generacija, organizacija ŽIS festivala, najznačajnijeg kazališnog festivala u gradu i području Zagrebačke županije, stipendiranje učenika slabijeg socijalnog statusa, brojne nagrade, priznanja i partnerstva s brojnim subjektima dodatni su uspjesi svih članova, odnosno uigranih i kreativnih kazališnih entuzijasta u čijim rukama je, itekako opravdano, briga o povijesti ali i budućnosti kazališta u Jaski."

Kokot je istaknuo i kako je koronavirus posljednje dvije godine u znatnoj mjeri usporio rad kazališta koje je prema službenim statistikama protekle godine bilo jedno od svega devetnaest aktivnih amaterskih kazališta s područja Republike Hrvatske. Sedamdeset postotno smanjenje broja odigranih kazališnih predstava u Hrvatskoj osjetilo se međutim i u našem gradu međutim jaskanske glumice i glumci unatoč svemu uspjeli su pronaći put do svoje publike.


Uz novog starog predsjednika kazališta Kokota, na Skupštini je za zamjenika predsjednika jednoglasno izabran Damir Kuzmić, aktivan član kazališta više od 25 godina. U upravni odbor kazališta su pak uz Kokota i Kuzmića izabrani Sonja Stanković, Ivana Kokot Radelja i Vladimir Rađenović, dok su u Nadzorni odbor izabrani Ivan Borojević, Lucija Severinac i Elizabeta Nemec. Novoizabrano vodstvo kazališta predstavlja spoj mladosti i iskustva i garancija je kvalitetnog rada jaskanskog kazališta u novom četverogodišnjem razdoblju. Sudeći po ambicioznom planu rada koji je vodstvo predstavilo nema sumnje da će već ove godine opravdati dano im povjerenje.

Članice i članove kazališta na kraju je pozdravila Nikolina Ribarić koja je pohvalila aktivnosti kazališta koje nisu jenjavale usprkos koronavirusu. Skupština je završila govorom gradonačelnika, ali i dugogodišnjeg predsjednika i člana kazališta, Zvonimira Novosela koji je na sebi svojstven način, uz performans s pištoljem, svojim kazalištarcima zaželio sreću u daljnjem radu.

Sudeći po svemu, Jaskansko kazalište i njegova bogata povijest u sigurnim su rukama i naredne četiri godine, a jaskanska kazališna publika može s nestrpljenjem očekivati nove predstave i projekte u režiji "kazališta koje život znači".



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić