Veliki planovi za kazališnu sezonu 2015./2016.


Gradsko kazalište Jastrebarsko održalo je u petak 17.travnja redovnu godišnju skupštinu. U ugodnom ambijentu izletišta Kljun u Donjem Desincu, kazalištarci su prihvatili izvještaje o radu u prošloj, kao i planove za nastavak rada udruge, u novoj sezoni. Također je usvojen novi Statut udruge, prilagođen sa novim Zakonom o udrugama. Jedna od novina u tom zakonu je uvođenje likvidatora, za kojeg je skupština izabrala Vladimira Rađenovića.

U Gradskom kazalištu Jastrebarsko iznimno smo ponosni na sve uspjehe postignute tijekom prošle sezone. Izdvajamo neke od najvećih;

SEZONA 2014/2015.

Mary Poppins
U lipnju 2014. godine, nakon višemjesečnih priprema i proba, brojni ansambl Male škole glume Gradskog kazališta Jastrebarsko izveo predstavu "Mary Poppins". Autor teksta predstave je Nino Škrabe, a prema djelima Pamele L. Travers. Režiju "Mary Poppins" potpisala je Klementina Škrabe.

ŽIS
Izuzetno smo ponosni i na projekt kojeg smo pokrenuli prošlog ljeta, a koji ide i dalje; Festival "Život i smijeh". Posvećen našem prerano izgubljenom članu, talentiranom glumcu i prijatelju Mladenu Pavliću Žisu, festival je zamišljen kao višednevna kazališna manifestacija, s dobrotvornom komponentom. Naime, krajnji je cilj festivala omogućiti stipendiranje nekoliko učenika Srednje škole Jastrebarsko. U tome se i uspjelo pa su tako Matija Kličković, Luka Merle i Josip Šebina postali prvi kazališni stipendisti. Pored kazališnih gostovanja, u sklopu "Žisa" održana je i fotoizložba.

AKTIVNOSTI
Za svoje je sugrađane kazalište organiziralo gostovanja drugih kazališnih družina, a Jaskanci su svojim predstavama oduševljavali publiku u zemlji i inozemstvu, gostujući u Metliki, Retkovcima, Zagrebu ,Draganiću. U studenom 2014. organizirana je jo?jedna uspješna Noć kazališta, koju je posjetilo više od šest stotina posjetitelja. Ponosni smo i sa suradnjom s tvrtkom Lidl Hrvatska, u sklopu koje smo odigrali izvedbe predstave "Kidaj od svoje žene" (Zagreb, Gospić, Jastrebarsko, Velika Gorica), a u planu je i nastavak naše uspješne suradnje. Po prvi puta u svojoj povijesti, GKJ je imalo u istom danu čak dvije predstave u dva grada. Tako je 18.2.2015. dječji ansambl Ivane Brlić Mažuranić svojom "Crvenkapicom" oduševio jaskanske srednjoškolce, a odrasla dramska grupa "Tomaš Mikloušić-Ličane. Kazalištarci su naime gostovali u Gospiću, igrajući predstavu "Kidaj od svoje žene". Inače, predstava "Kidaj", igra se ve?punih deset godina pa će tako tijekom ove godine biti proslavljen i taj jubilej.

NOVE PREDSTAVE
Pomladak Gradskog kazališta Jastrebarskog bogatiji je od siječnja 2015. za više dvadesetak novih članova, a među budućim glumcima, vidljiv je velik talent. Kazališna mladež neumorno radi na pripremanju nove predstave, čija se premijera očekuje na festivalu ŽIS. Krajem siječnja 2015. Dramska družina Tomaš Mikloušić započela je s probama za novu predstavu. Riječ je o komediji "Iza kulisa". U njoj su uživali milijuni ljudi širom svijeta, a slovi kao jedna od najbolji britanskih komedija ikad napisanih. "Iza kulisa" će biti premijerno izvedena na Festivalu "Život i smijeh".

Plan rada za sezonu 2015./2016.
U sezoni koja je pred nama, GKJ planira postaviti dvije nove predstave. Tako će dramska družina Tomaš Mikloušić izvesti predstavu "Iza kulisa / Noisess off",( Michael Frayn, režija: Frana Marija Vranković, a dramska družina Ivana Brli?Mažurani?predstavu "Trgovac", (Tit Makcije Plaut, režija: Iva Srnec). Obje premijere očekuju se tijekom festivala "ŽIS". I ove će godine, kao i lani, tijekom "ŽIS-a" biti održana fotoizložba ( s prethodno provedenim fotonatječajem), a pored jaskanskih, publika će moći uživati i u predstavama stand up komičara, predstavi kazališta "Novi život" i drugim popratnim zbivanjima. GKJ i ove sezone nastavlja sa stipendiranjem učenika, a novi natječaj za stipendije bit će raspisan ujesen.

Noć kazališta 2015. chanel replica sale donosi nam tri predstave; "Pidžamu za šestero, u izvedbi Gradskog kazališta Đurđevac,"Igru istine", koju će izvesti Teatar FEDRA Bugojno i jaskansku predstavu; "Iza kulisa/Noisess off", Gradsko kazalište Jastrebarsko. U planu nam je tijekom sezone 2015./2016. Urediti

Projekt uređenja kazališnih prostorija prostorije Centra za kulturu Jastrebarsko koje se nalaze ispod pozornice kino dvorane u Jastrebarskom. Realizacija projekta u najvećoj mjeri ovisi o rezultatima Natječaja Nacionalne zaklada za razvoj civilnog društva na koji je prijavljen projekt "Život i smijeh" u sklopu kojega se nalazi i navedeni projekt uređenja. Nove će prostorije služiti za chanel replica sale održavanje čitaćih proba, sastanaka, druženja, čuvanje arhive, smještaj garderobe, pohranu sitnog inventara i elemenata za ton i rasvjetu. Gradsko kazalište Također planiramo urediti prostor Centra za kulturu Jastrebarsko koji se nalazi iznad prostora kino dvorane. Glavni cilj projekta uređenje je režije, odnosno prostora za vođenje tona i rasvjete. Prostor će biti stavljen na raspolaganje Centru za kulturu Jastrebarsko, Gradskom kazalištu chanel replica sale Jastrebarsko ali i ostalim udrugama (po zahtjevu). I ove ćemo godine gostovati sa svojim predstavama diljem RH (od Retkovaca do Hvara), a u planu je i inozemna suradnja (BIH, Slovenija). Kao i prijašnjih godina, GKJ i nadalje kani biti važan sudionik svih gradskih zbivanja, kojima se uvijek rado odazivamo.

U prošloj godini kazalište je ukupno uprihodilo 171.765,78 kuna, a financijski plan za 2015./2016. je znatno veći, i iznosi čak 241.525 kn,a njegova realizacija će ovisiti o uspješnosti prolaza na natječajima naših projekata koje smo prijavili. Ponosni smo što smo lani 51%prikupljenih donacija, ostvarili prijavama na natječaje i kvalitetom svojih projekata. Drugu godinu zaredom, GKJ je dodijelilo nagradu "Zlatni kauč", najboljim glumcima u prošloj sezoni. Ovogodišnji laureati su; Igor Stanković, Luka Kurtalj i Josip Cuković. Rad kazalištaraca na njihovoj godišnjoj skupštini došli su pozdraviti i gradonačelnik Zvonimir Novosel, ujedno i član kazališta, njegov zamjenik Domagoj Šlat, predsjednica društva "Naša djeca" Nikolina Ribarić i predsjednik zajednica kulturno umjetničkih udruga našeg grada, Ignac Smetko.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić