Prepuna dvorana jaskanskog kina ponovno je pokazala koliko su Jaskanci zavoljeli novu hit predstavu Gradskog kazališta Jastrebarsko „Tko je ukrao malu balerinu“.

Jaskanski glumci ponovno su u sklopu ŽIŠ Festivala svojoj publici priuštili večer punu smijeha i zabave, a najviše veseli među njima vidjeti ljude koji su predstavu gledali već nekoliko puta.

Predstava koja je premijerno prikazana krajem ožujka iskorak je Gradskog kazališta Jastrebarsko u pravom smislu te riječi. Osim što su na njoj imali prilike raditi s profesionalnim timom, redateljem Marijem Kovačem i autorom teksta Milanom Fošnerom, s njom su se okušali i na daskama profesionalnog kazališta Vidra i u tome uspjeli.

Ivicu Vinkovića utjelovio je Velimir Kokot, misterioznu Vandu Majer Klara Blažek, Katarinu Sever Lucija Severinac, Zdravka Drena Leon Bastašić, Mrgu Drena Igor Stanković, Dalibora Damir Kuzmić, Dragog Ivan Vinšćak, gospođu Slavicu Lea Đido Božak, Miroslava Markovića Miroslav Borojević, a Boženu Petra Cvetić.

Uigrani tim koji stoji na pozornici i iza nje dokazao je kako s ovom predstavom mogu stati uz bok profesionalnim kazalištima. To su već pokazale i brojne nagrade ali i publika koja je sinoć glumce čak četiri puta pljeskom vraćala na pozornicu.

Sljedeća je na redu najbolja amaterska predstava ove godine „Pljusak“ koju izvode Gradsko amatersko kazalište Županja - GAK i Kazalište Mika Živković Retkovci. Vidimo se na ŽIS – u!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić