U ponedjeljak, 25. studenog 2019. godine Gradsko kazalište Jastrebarsko ugostilo je drage i rado viđene prijatelje iz Amaterskog kazališta Mika Živković iz Retkovaca!
Ovog puta Retkovčani su nas posjetili s predstavom "Biser Kata" koja je postavljena prema noveli Josipa Kozarca, a u režiji Marka Sabljakovića.
Uz vrlo ujednačen ansambl i uvjerljive glavne uloge svakako valja pohvaliti scenski pokret kakav se inače rijetko viđa u amaterskim kazalištima.
Na Jaskanskim smo daskama koje život znače takovidjeli da pučki teatar može biti jako dobar ali i da se može baviti ozbiljnim temama. Bez obzira što predstava, baš u stilu Kozarca, progovara o položaju žena u slavonskom selu u 19. stoljeću, ista je vrlo aktualna i danas. Slučajno ili ne, predstava je odigrana na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama pa je samim time gledatelje, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani, natjerala da se zapita koliko se položaj žena u društvu promijenio otkada je Kozarac napisao to djelo.
Druženje članica i članova Gradskog kazališta Jastrebarsko s prijateljima iz Retkovaca nastavljeno je i po završetku predstave. Između ostaloga dogovoren je i uzvratni susret upravo u Retkovcima.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić