Gradsko kazalište Jastrebarsko proživljava zlatnu godinu, ponajviše zahvaljujući svojoj vjernoj publici, ali i najdugovječnijoj generaciji jaskanskih glumaca koja je na okupu više od 20 godina.

Teško je pričati o vrhuncu proslave 55. obljetnice jer je svaki od brojnih nastupa pred jaskanskom publikom i svako od gostovanja priča za sebe koja je prepuna emocija i doživljaja. No, drugo ovogodišnje gostovanje u Sceni Vidra, svakako će ostati zapamćeno.

Pred prepunom dvoranom jaskanski su glumci izveli svoju kultnu predstavu “Kidaj od svoje žene” (R. Cooney/S. Škrabe) i tako još jednom spektakularno proslavili njezin 18. rođendan. Raspoložena Zagrebačka, ali i publika iz susjednih općina i gradova, pa tako i ona iz naše Jaske, vrhunsku izvedbu glumaca nagradila je dugotrajnim ovacijama za vrijeme i nakon predstave, a peterostruki izlazak naših glumaca na poklon govori sam za sebe.

Bliži se kraju sjajna, zlatna godina ispunjena premijerama novih predstava, ali i brojnim gostovanjima, kao i organizacijom raznih događanja. Iako o uspjesima najviše govori zadovoljstvo publike, godina je to i velikih nagrada, okrunjenih pljeskom i ovacijama.

Godina proslave 55 godina neprekinutog djelovanja posvećena je svim onim stotinama pa i tisućama osoba koje su ostavile trag u povijesti jaskanskog kazališta.

U povijesti će ostati zapamćena i dva ovogodišnja nastupa na zagrebačkoj sceni, i to s dvije različite predstave, ali s identičnim ishodom, rasprodanom dvoranom i velikim oduševljenjem publike. Glumice i glumci, baš kao i članovi kazališta zaduženi za tehničko vođenje predstave, dali su svoj maksimum ne bi li u najboljem svijetlu i ovoga puta predstavili Jasku, jaskansku kulturu, Jaskanke i Jaskance, ali i kazalište koje život znači.

Sjajna godina još nije završena, a naše kazalište čekaju novi izazovi. Pred nama je premijera nove dječje predstave “Disko šuma” 23. studenoga, Noć kazališta koja se obilježava 25. studenoga i još jedno gostovanje na istoku Hrvatske već početkom prosinca.




Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić