U subotu, 7. svibnja 2022. godine s početkom u 20 sati Gradsko kazalište Jastrebarsko premijerno prikazuje novu predstavu pod imenom “Nikaragva”, a pod redateljskom palicom mladog studenta režije i radiofonije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu – Patrika Sečena.

Predstava je nastala prema tekstu Vida Adama Hribara, a izvodi ju generacija glumaca GKJ-a uglavnom poteklih iz srednjoškolske skupine; Lucija Severinac (Kasandra), Dominik Sečen (Joško), Luka Kurtalj (Djed), Petra Cvetić (Lara), Željko Rački (Stefan) i Patrik Sečen (Davor). Rad na predstavi započeo je u tijeku pandemijske krize, a kako onda, tako i danas prati vrlo aktualnu temu – (ne)funkcioniranje jedne obične obitelji koja u komadu živi u Zagrebu, ali mogla bi živjeti u bilo kojem drugom gradu ili mjestu.

"GKJ je ponosno na mlade snage koje će na jaskanske daske koje život znače donijeti nešto novo" uoči premijere koja će se održati u dvorani Doma kulture Jastrebarsko (kino dvorana) izjavila je umjetnička voditeljica kazališta prof. Mia Matasić. Ulaznice za predstavu moći će se po cijeni od 20,00 kuna od srijede kupiti u caffe baru "Kino", odnosno sat vremena uoči predstave na blagajni dvorane.Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić