U subotu i nedjelju,15. i 16. travnja 2023. godineOgranak Seljačke sloge Buševec domaćinje26. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije.

Amatersko kazalište Pučkog otvorenog učilišta Samobor - PAX, Dramska sekcija Kulturnoumjetničkog društva Desinec, Zelinsko amatersko kazalište ZAMKA, MAX Teatar Zaprešić, Dramski pomladak Ogranka Seljačke sloge Buševec, Dramska klinika Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina, Pučko kazalište Ogranka Seljačke sloge Buševec iGradsko kazalište Jastrebarskou dva će dana odigrati čak 11 predstava.

O sudjelovanju na 63. Festivalu kazališnih amatera Republike Hrvatske koje će od 12. do 14. i od 19. do 21. svibnja 2023. godine održati u Vodicama odlučivat ćedržavna selektorica,Dubravka Crnojević Carić, ali iOzana IvekovićiEugen Stjepan Višić,županijski selektorikoji će između prijavljenih kazališnih skupina birati i najbolja glumačka ostvarenja.

Predstava "Što govoriš, to postojiš" Gradskog kazališta Jastrebarsko u režiji Klare Blažek i Lucije Severinac i u izvedbi mladih jaskanskih glumacana rasporedu jeu subotu, 15. travnja s početkom u 18 sati. Nakon njih,točno u 19 satina scenu će izaći i glumci predstave "Tko je ukrao malu balerinu?", novog hita Gradskog kazališta Jastrebarsko čiju režiju potpisuje Mario Kovač.

Gradsko kazalište Jastrebarsko do sada je osvajalo brojne nagrade i priznanja na županijskim festivalima, a u nekoliko navrata predstavljalo je Zagrebačku županiju i na završnom festivalu Hrvatskog sabora kulture s kojeg se također vraćalo s vrijednim nagradama.

Nema sumnje da će i ove godine glumice i glumci jaskanskog kazališta u najboljem svijetlu predstaviti svoje kazalište koje slavi 55. rođendan i pokušati ostvariti još jedan rezultat za pamćenje!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić