Gradsko kazalište Jastrebarsko sudjelovalo je u nedjelju, 8. 4. 2018. na 21. smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije. Smotra je održana u Buševcu, a GKJ se predstavilo s lutkarskom predstavom „Najveća tajna“ . Bila je to još jedna prilika da amaterska kazališta prezentiraju svoj rad kao i prigoda za zajedničko druženje i razmjenu iskustava.
O predstavama su nakon izvedbi govorili državna selektorica Natalija Đorđević (glumica Gradskog kazališta Gavella) te članovi županijske komisije Vladimir Gerić (redatelj, dramaturg i prevoditelj) i Dubravko Sidor (glumac). U svom obraćanju „Najveću tajnu“ okarakterizirali su kao ljupku, afirmativnu predstavu koja im je donijela toplinu, uz pohvalu teksta koji donosi mnogo pozitivnih i lijepih poruka djeci, kao i dopadljive songove i odlične glumce, uz posebnu pohvalu glumici Mariji Bobinski koja je glumila Djevojčicu.
Članovi komisije izrazili su svoje zadovoljstvo odličnim ovogodišnjim predstavama, što je rezultiralo i dodjelom posebnih nagrada. Naime, iako je nagrada za najbolju predstavu pripala predstavi „Više sreće drugi put“ Zelinskog amaterskog kazališta Zamka, autorice i redateljice Štefice Fanjek, komisija je dodijelila i dvije posebne nagrade, izvan kategorije - Baletnom studiju Jastrebarsko za predstavu „Čarobna škrinja“ i lutkarskoj predstavi našeg kazališta „Najveća tajna“. U ime Gradskog kazališta Jastrebarsko, predsjednik Velimir Kokot je čestitao svim dobitnicima ovogodišnje smotre, a posebice ekipi koja ja iznjedrila projekt „Najveća tajna“ kao i našim sugrađankama balerinama.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić