U nedjelju, 8. siječnja 2023. održana je još jedna izvedba predstave GKJ-a Neka jedu kolače. Radi se o predstavi koju su nam prikazali polaznici Male škole glume, a režirale su ju Klara Blažek i LucijaSeverinac.

Ovoga puta redateljice i autorice teksta stavile su naglasak na ravnopravnost uloga što
odgovara blagdanskom duhu – svi kolači su jednako vrijedni. Autorice imaju već prepoznatljiv stil tenjihovi višeslojni tekstovi glumcima predstavljaju pozitivan izazov, mlađim gledateljima nude dioobrazovnog sadržaja, a odraslima obavezno izmame osmijeh na lice. Uz to bilo je tu i glazbe imultimedijskog sadržaja, a što također postaje dio njihove prepoznatljivosti.

Svaku pohvalu i pljesak mnogobrojne publike zaslužili svakako su zaslužili i mladi glumc koji su na pozornicu donijeli upravo onu atmosferu koja bi trebala vladati za vrijeme blagdana – vesela i puna smijeha, tolerancije i topline tj. onu koju samo djeca mogu stvoriti.Gradsko kazalište Jastrebarsko je izuzetno ponosno na mlade glumce, njihove voditeljice i njihov rad.

Možemo već sada najaviti da počinju raditi na novoj predstavi koja će se izvesti uoči završetka nastavne godine. Ne sumnjamo u njezin uspjeh.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić