Više od 1200 gledatelja dobilo je priliku uživati u pet predstava u okviru ovogodišnjeg Festivala Život i smijeh koji je ponovno unio valove radosti i smijeha na ulice Jaske.Brojke zvuče pomalo nestvarno, ali ne i za Gradsko kazalište Jastrebarsko koje je još jednom pokazalo kako se velike stvari stvaraju uz puno ljubavi, truda i energije.

U pet dana gledatelji su do zadnjeg mjesta ispunjavali dvoranu jaskanskog kina, a za svaku predstavu tražila se karta više, što je najveći pokazatelj uspješnosti Festivala, ali i najveća motivacija organizatorima.

S čak tri predstave odraslog ansambla predstavilo se domaće Gradsko kazalište Jastrebarsko, a time se teško može pohvaliti ijedno drugo amatersko kazalište. Tako je publika ponovno uživala u popularnom „Balkanskom špijunu“, novoj hit predstavi „Tko je ukrao malu balerinu?“ i svima omiljenoj predstavi „Kidaj od svoje žene“ koja je zajedno sa svojom publikom proslavila punih 18 godina kontinuiranog izvođenja na kazališnim daskama. Predstava u kojoj glumi zlatna generacija jaskanskih kazalištaraca tako po svemu sudeći napada rekord najdugovječnije predstave u povijesti hrvatskog amaterskog kazališta.

Program Festivala uveličala je najbolja ovogodišnja amaterska predstava u Hrvatskoj „Pljusak“ Gradskog amaterskog kazališta iz Županje i Kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca, ali i hit Teatra Exit „Realisti“, što je doprinijelo raznolikosti i atraktivnosti programa.

Zahvaljujući Festivalu Život i smijeh, Jaska je nezaobilazno mjesto na kazališnoj karti Hrvatske, a potvrdila je to i brojna publika koja je došla iz okolnih gradova uživati u profesionalno odrađenom slavlju amaterskog kazališta.

Da bi se to postiglo, bilo je potrebno uložiti puno truda, a to je i najveća odlika članova Gradskog kazališta Jastrebarsko koji su još jednom dokazali kako su profesionalci, bez obzira na to što sve rade iz čiste ljubavi, volonterski i usklađujući svoje privatne i poslovne obveze, često u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima, no uvijek s osmijehom na licu. Svatko od njih, uključujući glumce, ali i ljude koji stoje iza pozornice, svojim je radom doprinio svim pohvalama, pljesku i pozitivnim reakcijama kojih nije nedostajalo.

Ovogodišnji je Festival ostvaren uz podršku Ministarstva kulture i medija, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog te Centra za kulturu, Turističke zajednice i Savjeta mladih Grada Jastrebarskog, trgovine Fifa kao i medijskih pokrovitelja, Radio Jaske i Jaska.hr.

Na samom kraju, treba zahvaliti najvažnijoj karici u lancu, divnoj publici bez koje ništa ne bi imalo smisla. Hvala Jaskancima što su punog srca prihvatili Festival Život i smijeh od samih početaka i bili mu i ove godine vrhunski domaćini.

Nameće se zaključak kako čarolija kazališta živi u Jaski, a Gradsko kazalište simbol je i zaštitni znak grada koji može biti ponosan na tradiciju, ali i iskorake svoga kazališta.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić