Glumice i glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko svojom su novom predstavom „Tko je ukrao malu balerinu?“ (Milan Fošner/Mario Kovač) osvojili gotovo sve glumačke nagrade na Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije, a ovim povijesnim uspjehom potvrdili su svoju kvalitetu i predanost kazalištu.

Nagrade za najbolju glavnu žensku i glavnu mušku ulogu osvojili su Lucija Severinac po prvi put i Velimir Kokot po čak šesti put, a izniman glumački talent potvrdio je i Igor Stanković koji je osvojio svoju drugu nagradu na županijskoj razini, ovoga puta za najbolju sporednu mušku ulogu. U kategoriji za najbolju sporednu žensku i mušku ulogu nominirani su Klara Blažek i Ivan Puškar.

Posebnom je nagradom za glumu, pedagoški rad i režiju nagrađena Klara Blažek koja je na Smotri sudjelovala u čak 3 predstave. Zajedno s Lucijom Severinac, Klara je osvojila nominaciju i za najbolji tekst dječje predstave "Što govoriš, to postojiš", koja je također nominirana za inventivnost.

Posebno smo ponosni na naše najmlađe glumce koji su svojim prvim nastupom na Smotri oduševili publiku, selektoricu i povjerenstvo. Potvrdili su svoj talent, ali i kvalitetu stečenu u radu s Klarom i Lucijom. Odrasli ansambl svojom izvedbom nikoga nije ostavio ravnodušnim, a iako je lijepo primiti tolike nagrade, za nas je najvažnije da igramo svoje predstave i razvijamo se. Najvrjednije je ipak što su i mali i veliki glumci jedni drugima proteklog vikenda bili podrška i najveći navijači“, ističe umjetnička voditeljica kazališta Mia Matasić te zahvaljuje organizatorima i kazališnim skupinama na još jednom lijepom susretu.

Osvojene nagrade potvrđuju kako jaskansko kazalište na svojim daskama koje život znače ponovno ima hit predstavu, a neki od glumaca bi, kako su istaknuli selektorica i povjerenstvo, mogli stati rame uz rame profesionalcima. Prema njihovim se riječima nova predstava „Tko je ukrao malu balerinu?“ zaslužuje naći na repertoaru ozbiljnog kazališta, a upravo će tako i biti na izvedbama 26. travnja u Jastrebarskom i 7. svibnja u Zagrebu.

Na Smotri je sudjelovalo ukupno jedanaest kazališnih predstava, a Zagrebačku će županiju na završnici u Vodicama prema odluci državne selektorice Dubravke Crnojević Carić predstavljati kazališne skupine iz Samobora i Zaprešića kojima Gradsko kazalište Jastrebarsko od srca čestita i želi puno uspjeha!




Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić