Snažne emocije i gluma obojale su ovogodišnju Noć kazališta u kojoj su jedni po prvi put stali na publiku, a drugi dali svoj obol obilježavanju ove manifestacije.

Gradsko kazalište Jastrebarsko odlučilo je, naime, publici podariti premijeru dječje predstave "Disko šuma", ali po prvi put u sklopu Noći kazališta i gostujuću predstavu "Lijepa Jelena u vrtlogu zlobe i ljubavi“ KUD - a Desinec.

U predstavama su uživali najmlađi, ali i ponosni roditelji, bake i djedovi i cijele obitelji, ali i jaskanska kazališna publika koja itekako zna prepoznati kvalitetan program.

"Disko šuma"utemeljena je na Pričama iz davnina Ivane Brlić – Mažuranić koja je dio inspiracije za svoja djela crpila i iz Jaske.Na pozornicu su pod vodstvom Lucije Severinac i Klare Blažek stali Roza Antić, Šimun Batelja, Vita Benković, Olivija Božak, Mirna Cafuk, Anita i Helena Ćubela, Eva Draženović, Vigo Fabijanić, Lota Gojak, Noel Jović, Rita Kokot, Ana Krljan, Nela Livaja, Klara Popović, Ivona Reb, Maša Sečen, Bruna Sirovica, Sara Vinšćak i Naomi Vlašić koji su redom pokazali sjajnu glumu.

I glumice i glumci iz Desinca bili su na visini zadatka, a Lijepu su Jelenu igrali Lucija Španić, Tin Smilaj, Doroteja Jerečić, Karlo Ilinić, Klara Blažek, Stjepan Kišan, Laura Španić, Ivan Rzum, Klara Razum, Marta Blažek i Tomo Razum.

Tekst predstave potpisuju Janko i Miljenko Šegudović, režiju Klara Blažek, kostimografiju Dijana Šegudović i članovi KUD-a, scenografiju Gabriela Lencur, Paulina Novosel i Klara Blažek, svjetlo Dominik Sečen, Gabriela Lencur i Paulina Novosel, a glazbu KUD Desinec.

Iako je iza njih najplodnija godina u povijesti, jaskanski kazalištarci još nisu spremni podvući crtu pa se na nova gostovanja spremaju već idućeg tjedna kad gostuju u Valpovu.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić