Bogate nagrade i još bogatiji program "ŽIS-a 2015."



Gradsko kazalište Jastrebarsko drugu godinu zaredom organizira festival "Život i smijeh", koji je lani okupio velik broj posjetitelja. Kao uvod, pokrenuli smo fotonatječaj koji je već u tijeku. Slogan ovogodišnjeg festivala jest "Cijeli svijet je pozornica", što je poznati citat slavnog dramatičara W. Shakespearea. Pobjednika natječaja očekuje vrijedna nagrada, putovanje u Madrid za dvije osobe, koje organiziramo u suradnji s agencijom Kompas.hr.

A, u programu "ŽIS"-a naći će se za svakog ponešto.

Dašak klasike tako će nam donijeti naša kazališna mlade?koja vrijedno sprema premijeru predstave "Trgovac" rimskog komediografa Tita Makcija Plauta. Urbanu kulturu smijeha predstavit će nam već udomaćeni gosti, stand up komičari iz zagrebačkog Studija smijeha, Jaskanci će moći vidjeti i pobjedničku predstavu ovogodišnje županijske smotre kazališnog amaterizma, "9 najgorih prekida svih vremena" u izvedbi Amaterskog kazališta POU Samobor "Pax". A, šećer na kraju, predstava koja je poharala njujorški Broadway i londonski West End, "Iza kulisa", razgalit će Jaskance u izvedbi odraslog ansambla GKJ.

Festival počinje 5.lipnja, otvorenjem fotoizložbe u Gradskom muzeju i galeriji Jastrebarsko. Izložba se otvara u 20 sati, a tada će biti proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg fotonatječaja.

Dan kasnije, 6.6. dramska družina Ivane Brlić Mažuranić izvest će "Trgovca" u jaskanskoj kinodvorani. Predstava počinje u 21sat. U petak 12. lipnja, od 21 sat u kinodvorani nastupaju stand up komičari iz Studija smijeha. U subotu, 13.lipnja, nam u isto vrijeme i na istom mjestu u goste stižu Samoborci. A, festival će u nedjelju, 14. lipnja 2015. zatvoriti premijera nove jaskanske predstave "Iza kulisa". Ulaznice za sve predstave stoje 20 kuna i moći će se od 29. svibnja kupiti u caffe baru "Kino".

"Iznimno smo ponosni i sretni što će festival "Žis" i ove godine tijekom lipnja uveseljavati naše sugrađane i drage nam goste iz drugih gradova! Sadržajem još bogatiji i u još više dana, festival će se održati zahvaljujući iznimnoj pomoći naših suorganizatora, glavnog i ostalih pokrovitelja, sponzora ali i naših vrijednih članova koji već sada, na svojim leđima, itekako osjećaju težinu njegove organizacije. Međutim, sve nas zajedno i ove godine ujedinjuje pozadina festivala, ali i pozitivna atmosfera koja će se, uvjereni smo, osjećati i tijekom cijelog festivala" izjavio je predsjednik kazališta Kokot.

I ove je godine festival humanitarnog karaktera i namijenjen stipendiranju jaskanskih srednjoškolaca, slabijeg imovinskog stanja. Zato vas pozivamo da pokažete kako na?grad ima veliko srce i svojim dolaskom podržite ovu manifestaciju.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić