Sinoć je u TV baru održana još jedna uspješna Večer poezije u organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko i Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Večer je bila posvećena prerano preminulom Predragu Bošnjaku, koji je bio i začetnik ideje o manifestaciji na kojoj se u našem gradu obilježava Mjesec hrvatske knjige, a na kojoj se izvodi poezija i koja se iz godine u godinu afirmirala i u jaskanskom kulturnom životu zauzela važno mjesto.

Dokaz tome je i bogat, gotovo dvosatni, program koji su osmislile Daniela Bobinski, Manuela Budinšćak i Mia Matasić, a koji je cijele večeri izvrsno vodila Daniela Bobinski.

Inače, brojni ljubitelji poezije mogli su sinoć uživati i u glazbenom dijelu programa za koji je bio zadužen mješoviti zbor Ad hoc, pod ravnanjem Manuele Budinšćak. Uz Ad hoc koji je izveo pop i rock strane i domaće pjesme, program je svojim nastupom obilježila i Ivana Bastašić, jaskanska kantautorica, koja je izvela vlastite autorske pjesme, a na početku i na kraju prisutne je biranom glazbom zabavljao DJ Roberto.

Poeziju su sinoć u TV baru izvodili mladi, ali i stariji glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko te poseban gost večeri i novi pridruženi član Gradskog kazališta Jastrebarsko, profesionalni glumac Siniša Miletić, koji je svojim nastupom oduševio prisutne.

Poezija je sinoć bila podijeljena u nekoliko tematskih blokova, pa su prisutni mogli uživati u autorskim pjesmama, klasicima, ali i humorističnoj poeziji. Osim ranije spomenutog Miletića, koji nam je pokazao kako to rade profesionalci, na pozornicu su se s isto toliko entuzijazma i hrabrosti popeli i stariji članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko Daniela Bobinski, Kristinko Malnar i Igor Stanković. Od mlađih glumaca nastupali su Lucija Severinac, Petra Cvetić, Klara Blažek, Nika Ribarić, Ana Šerić, Patricija Brajak, Karla Valečić, Martina Ivezić, Ema Samac, Kristina Hudin, Martina Cvetić, Branimir Falica, Leonard Lajnert i Ivan Neumann, koji su tim nastupom završili prvi ciklus srednjoškolske dramske radionice „Kaaaj glumiš? Dođi u kazalište!“ koju pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog i Zagrebačke županije Gradskog kazalište Jastrebarsko provodi od listopada ove godine.

Kraj sinoćnje Večeri poezije bio je rezerviran za otvoreni mikrofon na kojem je nastupio Mihael Severinac, ali i zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog Stipe Bučar te predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot.

Na kraju valja zahvaliti brojnim Jaskankama i Jaskancima koji su u potpunosti ispunili prostor TV bara na još jednoj lijepoj, ugodnoj, nježnoj i opuštenoj večeri koja je, uvjereni smo, ostavila dojam na svakog posjetitelja.Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić