Tridesetak mladih glumaca GKJ-a u ZKM-u!


Mladi glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko su u utorak, 10. siječnja, nastavili sa radom u radionici glume za djecu i mlade „Kaaaj glumiš? Dođi u kazalište!“ koja se u organizaciji kazališta provodi i tijekom kazališne sezone 2016/2017 i to u dvije grupe, početnoj i naprednoj.

Radionica glume podijeljena je na dva programska djela pa su tako mladi jaskanski glumci u prvom dijelu između ostaloga savladavali različite dramske situacije, razvijali odnose između različitih likova, ali i savladavali niz drugih glumačkih vještina. Drugi dio radionice, koji je započeo upravo posjetom Zagrebačkom kazalištu mladih, naglasak će staviti na pripremu nove predstave čija se premijera očekuje krajem mjeseca travnja.

Mladi su se glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko tako, pri samom završetku zimskih praznika, uputili u ZKM, ugledno kazalište koje ide ukorak s europski tendencijama izvedbenih umjetnosti i koje je prepoznato izvan hrvatskih granica. Glumci su prisustvovali predstavi „Sherlock Holmes“ redatelja Krešimira Dolenčića, a uoči iste su se, uz stručno vodstvo zaposlenika ZKM-a, upoznali i sa funkcioniranjem i radom njihova kazališta, glumcima, ali i ostalim osobljem i infrastruktrom koja se koristi za pripremu i izvedbu predstava ZKM-a.

Posjet ZKM-u za mlade jaskanske glumce pomno je isplanirala profesorica Mia Matasić, jedna od voditeljica naše radionice, a jedan od najvažnijih razloga odlaska upravo u ZKM njihovo je učilište koje trenutačno okuplja gotovo 1500 djece i mladih koji pohađaju nastavu u dramskom, plesnom i lutkarskom studiju. Našim smo mladim glumcima željeli dodatno proširiti znanje o kazalištu ali ih upoznati i sa radom profesionalnih kazališta koji iznimnu pažnju posvećuju upravo njihovim vršnjacima. Sudeći po njihovim reakcijama uvjeren sam da smo u tome i uspjeli!izjavio je Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko te za kraj dodao „Zahvaljujem vodstvu ZKM-a na pruženoj prilici i upoznavanju svih „kuteva“ njihova kazališta!

Radionica glume za djecu i mlade djeluje u sklopu Gradskog kazališta Jastrebarsko, odnosno dramske dužine Ivane Brlić Mažuranić, a ove ju sezone vode dramski pedagozi Iva Srnec, Lovro Krsnik i profesorica Mia Matasić. Provedbu radionice i ove godine sufinanciraju Ministarstvo kulture RH, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić