Nakon dvogodišnje prisilne pauze, omiljen kazališni festival Jaskanaca i puno šire, ponovno će zagrijati srca publike, a od 6. do 12. srpnja „Život i smijeh“ zavladat će Jaskom.

I sama lokacija jamči potpuno nov doživljaj jer će za ovu prigodu oživjeti dvorište Centra za kulturu koje će u kreacijama jaskanskih kazalištaraca poprimiti sasvim nov izgled. Povodom svog 55. rođendana članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko obradovat će publiku s čak tri nagrađivane predstave, omiljenim „Balkanskim špijunom“ i „Kidaj od svoje žene“, kao i novom predstavom „Tko je ukrao malu balerinu“ kojom su već osvojili i zagrebačku publiku.
Poseban je mamac za ljubitelje kazališta zasigurno najbolja ovogodišnja amaterska predstava u Hrvatskoj „Pljusak“ Gradskog kazališta Županja i retkovačkog Kazališta „Mika Živković“, ali i standardno vrhunska profesionalna predstava Teatra Exit „Realisti“ koja će se održati u Domu kulture (kino).
Osim u predstavama, publika će moći uživati i u glazbenim gostima iznenađenja, a osvježenje će u ljetnim večerima potražiti u kazališnom baru pod vedrim nebom.
Već tradicionalno, program Festivala Gradsko će kazalište Jastrebarsko predstaviti 1. srpnja kod pošte, a ulaznice za predstave po cijeni od 5 Eura biti će dostupne u pretprodaji u trgovini „Fifa“. I ove će se godine u prodaji naći popularne plave festivalske majice koje su zaštitni znak svih Jaskanaca koji ne odolijevaju čaroliji kazališta.
„Pomozite nam da i dalje zajedno s vama širimo ljubav, život i smijeh!“, poručuju naši kazalištarci svojoj publici, jer Dobar ŽIS daleko se čuje!
Organizator Festivala je Gradsko kazalište Jastrebarsko, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog te Centra za kulturu, Turističke zajednice i Savjeta mladih Grada Jastrebarskog. Medijski pokrovitelji su Radio Jaska i Jaska.hr.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić