Kazalište "zaplavilo" Jasku


Velik broj građana iskoristio je ovu prigodu i nabavio karte za jednu od predstojećih predstava. Kao i lani, među našim sugrađanima vladao je velik interes za plavim majicama i bedževima koji nose slogan festivala "Život je najbolji reŽISer." Promocija festivala nastavljena je u poslijepodnevnim satima u jaskanskom perivoju, gdje je na natjecanju u pripremanju roštilja, u sklopu manifestacije "Poslovni uzlet", kazališna ekipa osvojila treće mjesto.

Obilje smijeha i zajedništva najbolji su uvod u Festival, koji se otvara u petak, 10. lipnja2016. u jaskanskom perivoju. U programu će se naći za svakog ponešto, a sva događanja tijekom prvoga vikenda su besplatna. Kao i ranijih godina, festival će biti otvoren uz izložbu fotografija pristiglih na fotonatječaj. Tom će prigodom biti proglašen i pobjednik natječaja, za kojeg je osigurana vrijedna nagrada. Otvorenje festivala bit će održano u amfiteatru uz dvorac, a svojim će ga nastupom uveličati jaskanski zbor "Ad Hoc". Dan kasnije, u subotu 11. 06.2016., na istoj lokaciji, ljubitelje kazališta očekuje večer ispunjena smijehom, uz nastupe etabliranih inozemnih i domaćih stand up komičara;Tina Vodopivca, Tihomira Oreškovića i Tina Sedlara. Za one najmlađe, pravi dan za posjet festivalu "ŽIS" bit će nedjelja, kada će u jutarnjim satima, ponovno u amfiteatru u jaskanskom perivoju biti odigrana predstava namijenjena upravo njima.

Drugog vikenda održavanja festivala, program se seli u jaskanski Dom kulture, a u tri dana bit će odigrane izvrsne predstave gostujućih kazališta, koja su sva redom izborila sudjelovanje na državnoj smotri kazališnih amatera. U petak 17.06.2016. nastupit će Dramska skupina "Babe" iz Slunja, koje će odigrati predstavu "Umfal". U subotu, 18.06.2016. u našem gradu gostuje kazalište "Mika Živković" iz Retkovaca, već dobro poznato jaskanskoj publici. Ovaj put će izvesti predstavu "Čudo u Poskokovoj Dragi". Festival ove godine zatvara Gradsko kazalište Đurđevac, predstavom. "Večera sa carem", koja će biti odigrana u nedjelju 19.06.2016. Karte za ove predstave mogu se nabaviti po cijeni od 20 kuna u caffe baru "Kino".

Festival "ŽIS" proteklih je godina naišao na izvanredan prijem Jaskanaca i njihovih gostiju. Dosadašnjom organizacijom ovog Festivala, GKJ je osiguralo stipendije za nekoliko naših srednjoškolaca te omogućilo jaskanskoj mladeži da besplatno pohađa glumačke radionice pod vodstvom profesionalne redateljice Ive Srnec, mag. art.

To sve ne bi bilo moguće bez svesrdne dosadašnje podrške Grada Jastrebarskog, Zagrebačke županije, Ministarstva kulture, kojima se ove godine pridružuju i Savjet mladih grada Jastrebarskog te Savjet mladih Zagrebačke županije. Svoju zahvalnost dugujemo i Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog, Zajednici kulturno umjetničkih udruga grada Jastrebarskog te Centru za kulturu Jastrebarsko. Zahvaljujemo na potpori i Vašem mediju, bez koje ne bismo uspjeli u svojim ciljevima. I na kraju, ali najvažnije: najviše zahvaljujemo našim dragim Jaskancima, koji su pokazali da im je festival "ŽIS" ušao u srca te ih pozivamo da i ove godine dođu i uživaju u programu festivala!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić