Iako je premijera predstave “Tko je ukrao malu balerinu” (Fošner/Kovač) odigrana tek prije nešto više od mjesec dana, u četiri navrata oduševila je jaskansku publiku, a potom i publiku glavnoga grada.

Nikada u povijesti jaskansko kazalište nije se na ovaj način stavilo “na tržište”. Bio je to hrabar, ali očito realan potez, o čemu svjedoči broj ulaznica prodanih u Sceni Vidra te reakcije publike za vrijeme i nakon predstave.

Bila je to prilika da se zagrebačka publika, ali i publika pristigla iz drugih gradova, tako i Jastrebarskog, upozna s tradicijom Gradskog kazališta Jastrebarsko koje ove godine obilježava punih 55 godina postojanja. Jaskanke i Jaskanci mogu biti itekako ponosni na to kako ih je u hrvatskoj metropoli predstavilo najznačajnije i najnagrađivanije jaskansko kazalište.

Publiku je oduševio vrhunski glumački ansambl sastavljen od glumaca s višedesetljetnim glumačkim iskustvom, ali i onih kojima je ovo prva kazališna predstava, uz snažnu podršku kazališnog umjetničkog i tehničkog osoblja. Dominik Sečen, Ivan Vinšćak, Igor Stanković, Elizabeta Nemec, Jelena Crnković, Lucija Severinac, Leon Bastašić, Damir Kuzmić, Miroslav Borojević, Lea Đido Božak i Velimir Kokot zauvijek će pamtiti nastup u dvorani koja pruža nezaboravno kazališno iskustvo.

No, za potpun dojam jednako su važni i svi oni koji stoje „iza scene“, a svojim besprijekornim radom omogućuju glumcima da se posvete onom što najbolje rade – glumi. Za cjelovitost predstave koja je na visokoj produkcijskoj razini zaslužni su tako i majstori rasvjete Ivica i Krešimir Batušić, majstor tona Željko Rački, rekviziterka Maja Sadiković, majstor fotografije Ivan Borojević te šaptačice Ivana Kokot Radelja i Sonja Stanković.

Uigrani tim Gradskog kazališta Jastrebarsko poklonio je publici večer za pamćenje, a ona im je uzvratila na najljepši način – pljeskom kojim su nekoliko puta prekidali predstavu, a koji je kulminirao kad su glumci izašli na poklon, zajedno s autorom teksta Milanom Fošnerom i umjetničkom voditeljicom Mijom Matasić. “Tko je ukrao malu balerinu” pravi je kazališni hit koji će se, s potpunim opravdanjem i na radost publike, očito igrati još godinama.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić