Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Jastrebarskog, održanoj 13. studenog 2018. u povodu Dana grada Jastrebarskog, naše je kazalište nagrađeno Nagradom grada Jastrebarskog. Nagradu je u ime kazališta preuzeo Vladimir Rađenović, glumac i član Upravnog odbora kazališta koji se tom prigodom zahvalio svima onima koji su podržali nominaciju za Nagradu podnesenu od strane Nikoline Ribarić (Društvo naša djeca Jastrebarsko). Rađenović se na početku svog govora zahvalio vjernoj publici bez koje naše kazalište ne bi opstalo 50 godina, ali i svim bivšim i sadašnjim članicama i članovima, entuzijastima koji su našem kazalištu poklonili dio sebe, svoje kreativnosti i slobodnog vremena, a kojima je ovu nagradu na kraju svog govora i posvetio. U svom govoru Rađenović je dodao:
"Naše kazalište spaja, u njemu se sklapaju doživotna prijateljstva i rađaju ljubavi. Kazalište je mjesto u kojem je svaki projekt moguć, mjesto u kojem se mogu susresti sve generacije!"
Nagrada Grada Jastrebarskog dodjeljuje se za osobite uspjehe postignute u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju od posebnog značaja za grad Jastrebarsko. Za jaskansko kazalište ova je nagrada još jedan dokaz nepobitne kvalitete rada, zahvaljujući kojoj je u proteklih 50 godina odigrano više od 50 naslova hrvatskih i stranih autora. Tu kvalitetu je prepoznala i struka, nagrađujući kazalište na državnoj, županijskoj i gradskoj razini. Predstavama Gradskog kazališta Jastrebarsko uvijek se radosno odazivaju naši sugrađani, ali one postižu zamjetan uspjeh i u drugim sredinama. Tako su do današnjeg dana, predstave GKJ-a razgalile srca više od 30 tisuća gledatelja diljem Hrvatske i u inozemstvu. Valja napomenuti kako je kazališni festival „Život i smijeh“ koji je GKJ pokrenulo prije pet godina, unio svježinu u postojeća događanja i nametnuo se kao važan faktor u kulturnoj ponudi našeg grada. Osim razvidnog doprinosa kulturi, GKJ nastoji biti aktivan čimbenik u svojoj lokalnoj zajednici, doprinoseći prosperitetu mladih i to kroz stipendiranje srednjoškolaca i održavajući besplatne radionice glume za mladež, čime im se pruža mogućnost kvalitetno iskorištenog slobodnog vremena i usvajanje važnih društvenih vještina, koje su prijeko potrebne za njihov osobni rast i razvoj.
Rad Gradskog kazališta Jastrebarsko nastavit će u istom pravcu i u budućnosti, a zahvaljujući velikom broju mladeži koje okupljamo, možemo očekivati i druge okrugle jubileje naše udruge.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić