Festival "ŽIS" završio ovacijama publike


Iza nas je drugi po redu festival "Život i smijeh", koji je u potpunosti ispunio očekivanja organizatora, a po svemu sudeći i publike. Imali smo pune ruke posla, jer su uz pripremu festivala, organizaciju fotonatječaja paralelno spremane dvije premijere; "Trgovac" i "Iza kulisa". Festival je ove godine trajao duže i bio bogatiji sadržajem, nego lani. Sretni smo što je naš fotonatječaj "Cijeli svijet je pozornica" izvanredno odjeknuo diljem cijele RH pa nam je sa svih strana pristiglo više od četiri stotine fotografija, a pobjedu je odnio Aleksandar Tomulić iz Rijeke.

Ponosni smo na naše mlade, koji su briljantnom izvedbom komedije "Trgovac" rimskog komediografa Plauta ustvrdili vlastitu kvalitetu, potvrdili razinu rada na kazališnim radionicama i dokazali kako naše kazalište ne mora strahovati za svoju budućnost.

Zahvalni smo "Studiju smijeha" koji je drugu godinu za redom, svojim sjajnim komičarima nasmijao naše sugrađane.

Drago nam je i što je kroz ovaj festival pokrenuta suradnja sa našim susjedima Samoborcima (Amatersko kazalište POU Samobor "Pax"), koji su svojom izvrsnom predstavom "Devet najgorih prekida svih vremena" dupkom napunili kinodvoranu. Za njih smo u subotu pripremili prigodno druženje na Plešivici, kod obitelji Jagunić, a koje se nastavilo i nakon njihove predstave, na kazališnom tulumu u "TV Baru". Okupljene su tom prigodom zabavljali grupa "Solarov" i DJ Agostini.

I na kraju, sinoćnja je noć bila vrhunac festivala. Gradsko kazalište Jastrebarsko ponovno je dobilo velik hit, kojem se smiješe brojne izvedbe u budućnosti. Predstava "Iza kulisa" (Michael Freyn/ Frana Marija Vranković tek je krenula na svoj put osvajanja publike, a da to neće biti problem, pokazao je dugotrajan pljesak i ovacije, ali i odlične reakcije gledatelja na sinoćnjoj premijeri. Karte su bile rasprodane danima prije, a svima onima koji nisu uspjeli uhvatiti mjesto, poručujemo kako će nove izvedbe slijediti ubrzo.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da ovogodišnji "ŽIS" bude tako uspješan. Mnogo je ljudi, institucija, medijskih pokrovitelja pripomoglo da ostvarimo svoj cilj. Ali, najviše zahvaljujemo našim dragim Jaskancima, koji su pokazali da im je festival ušao u srca te su kroz kupnju ulaznica i promo materijala osigurali da i slijedeće jeseni nastavimo sa stipendiranjem jaskanskih srednjoškolaca slabijeg imovinskog statusa.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić