Nikad bogatiji program festivala „Život i smijeh“


Četvrtu godinu zaredom naš grad postaje centar kazališne umjetnosti. Tijekom prva dva vikenda u svibnju očekuje nas bogat program, u kojem će uživati sve generacije. Kvalitetu festivala, ove su godine prepoznali i brojni novi partneri, što nam je omogućilo da Jaskancima ponudimo izniman sadržaj, koji uključuje i dvije premijere Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Prva je na rasporedu u petak, 5. svibnja 2017., kada će mladi glumci i glumice Gradskog kazališta Jastrebarsko u 20 sati premijerno izvesti predstavu "Kako se riješiti gore polovice?". Predstava će biti odigrana u jaskanskom kinu i ujedno će biti uvertira u svečano otvorenje festivala koje će biti u subotu 06.05. od 20 sati u perivoju dvorca Erdody, uz foto izložbu i nastup Frajli. Subotnje će otvaranje festivala početi već od 15 sati kada će u perivoju na svoje doći publika svih uzrasta, ponajviše oni najmlađi koji će moći uživati u predstavi „Klaunovska posla“, zabavnim igrama, ali i likovnoj radionici na kojoj će moći sudjelovati i odrasli.

Najmlađima, ali i svima nama koji smo nekoć voljeli veseli češki dvojac iz crtića „A je to“, osmijeh će na lice izmamiti istoimena predstava nastala u koprodukciji zagrebačkog kazališta Trešnja i NU:Write Theatre Festival Zagreb. Predstava je na rasporedu u nedjelju 07.05. u 11h u jaskanskom kinu. U četvrtak 11.05. na rasporedu je još jedna izvedba predstave "Kako se riješiti gore polovice?", u kinu od 20 sati.

U petak 12.05. u Caffe baru Haustor, od 20 sati, bit će održana prva večer stand up-a, na kojoj će, uz dvoje profesionalnih stand up komičara, svoje fore moći ispričati i sami posjetitelji! U subotu 13.05. u 11 sati u kinu, bit će izvedena premijera lutkarske predstave "Najveća tajna" Daniele Bobinski. Uz ovu predstavu nastao je CD koji sadrži songove iz predstave te prekrasna dječja slikovnica, čija će topla priča sigurno pronaći svoj put do malenih ljubitelja književnosti. U subotu navečer, od 20 sati u kinu, na rasporedu je nastup pet najboljih stand up komičara zagrebačkog Studija smijeha.

Program ovogodišnjeg festivala završava u nedjelju 14.05., kada će od 20 sati u kinu nastupiti Teatar Exit sa svojom legendarnom predstavom "Njuške". Ulaznice za sve predstave po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti u caffe baru Kino. Ulaz na svečano otvorenje festivala, nastup Frajli ali i stand up u Haustoru biti će besplatan za sve!

Festival „ŽIS“ proteklih je godina naišao na izvanredan prijem Jaskanaca i njihovih gostiju. Dosadašnjom organizacijom ovog Festivala, GKJ je osiguralo stipendije za nekoliko naših srednjoškolaca, što će nastaviti činiti i nadalje te omogućilo jaskanskoj mladeži besplatno pohađanje glumačke radionice pod vodstvom profesionalnih redatelja. T o sve ne bi bilo moguće bez svesrdne dosadašnje podrške Ministarstva kulture, Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog, Savjeta mladih grada Jastrebarskog te Savjeta mladih Zagrebačke županije. Jednaku zahvalnost dugujemo i Emil Frey Auto Centru koji je uz Festival od njegova začetka, te našem novom pokrovitelju: Zagrebačkoj banci d.d.!

Dugogodišnji partneri u realizaciji festivalskih aktivnosti su i Turistička zajednica grada Jastrebarskog i Centar za kulturu koji su ove godine postali i suorganizatori festivala. Zahvaljujemo našim dragim Jaskancima, koji su pokazali da im je festival „ŽIS“ ušao u srca te ih pozivamo da i ove godine dođu i uživaju u programu festivala!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić