Dvjema predstavama u subotu nastavljen je program 5. izdanja festival "Život i smijeh"!
Na svoje su u prijepodnevnom terminu prvo došli najmlađi koji su uživali u jedinstvenoj kazališnoj predstavi "Petrica Kerempuh" kazališne družine Pinklec i Medley teatra. Predstava, koja je nastala prema motivima narodnih priča i priča Slavka Mihalića, uz obilje smijeha i nadmudrivanja jaskanskoj je mladosti progovorila o trajnim vrijednostima. Sudeći prema njihovim reakcijama odabir predstave bio je i više nego pogođen!
Večernji termin pak ostao je rezerviran za kultno zagrebačko kazalište Teatar Exit koje posljednjih godina ne zaobilazi jaskanske "daske koje život znače". Glumci Zijad Gračić i Robert Budak publici su se predstavili vrhunskim nastupom što je nagrađeno dugotrajnim pljeskom i višestrukim pozivanjem na poklon. Zadovoljstvo ponovnim gostovanjem u Jaski nije krio ni Matko Raguž koji je adaptirao i režirao predstavu "Taksimetar", a koji je u subotu i osobno stigao u Jasku.
"Uistinu smo počašćeni što se umjetnički ravnatelj jednog od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih kazališta Matko Raguž, uz glumce Gračića i Budaka, uoči ali i nakon predstave družio s članicama i članovima Gradskog kazališta Jastrebarsko, a koje se druženje na kraju proteglo do kasno navečer. Zahvalni smo i na vremenu koje su nam posvetili, ali i suradnji koja će se uvjeren sam nastaviti i narednih godina! Dugotrajan pljesak i ovacije na kraju predstave samo nam potvrđuju da smo na pravom putu i da naša suradnja itekako ima smisla!" izjavio je nakon predstave Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.
Festival "Život i smijeh" završava danas kada će u jaskanskom Domu kulture nastupiti stand up komičar Ivan Šarić! Karata za večerašnje spektakularno zatvaranje festivala u prodaji već nema nekoliko dana što samo potvrđuje da je i ovogodišnji program festivala u potpunosti pogođen!
Gradsko kazalište Jastrebarsko ovogodišnji festival organizira uz pomoć suorganizatora Centra za kulturu Jastrebarsko, Turističke zajednice Grada Jastrebarskog, generalnog pokrovitelja Ministarstva kulture Republike Hrvatske, ali i brojnih pokrovitelja. Festival su naime svojim pokroviteljstvom podržali Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, Savjet mladih Grada Jastrebarskog, C-Automobili Import d.o.o. - Peugeot, Gemma B&D, Zagrebačka banka ali i Radio Jaska, Jaska.hr, Jaskadanas i Hrvatski katolički radio.





Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić