Podrška Ministarstva kulture RH, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog


Gradsko kazalište Jastrebarsko je uoči Božića razveselila vijest iz Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Naime, nakon Zagrebačke županije, i Grada Jastrebarskog, i Ministarstvo kulture je odlučilo financijski poduprijeti rad naše udruge u sljedećoj godini.
Rezultat je to prijave projekta „Kazališna sezona“ na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godinu (Programi dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti).
Ministarstvo kulture sada već kontinuirano i nama značajnim iznosima podupire naše projekte. Iznimno sam ponosan i sretan što se taj trend nastavlja i u 2017. godini i što je na ovaj način i najvažnija kulturna institucija u Hrvatskoj ponovno stala iza projekata kao što su „Radionica za djecu i mlade“ ili pak naš festival „ŽIS“. S posebnim veseljem, a zahvaljujući podršci Ministarstva kulture mogu najaviti i novi projekt „Najveća tajna“ koji će biti usmjeren najmlađima, odnosno djeci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda, a koji će voditi jedna od najboljih glumica u povijesti našeg kazališta ujedno i odgojiteljica u Dječjem vrtiću Radost Daniela Bobinski. Projekt „Najveća tajnapodržao je i Grad Jastrebarsko pa smo uvjereni da će već početkom 2017. godine djeca s našeg područja uživati u novim kazališnim pustolovinama koje za njih spremamo!“ – izjavio je Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.
Uz Ministarstvo kulture RH koje će projekt „Kazališna sezona“ sufinancirati sa 20.000,00 kuna, rad Gradskog kazališta Jastrebarsko, odnosno projekt „Radionica glume za djecu i mlade“ ponovno će, sa 10.000,00 kuna, poduprijeti Zagrebačka županija.
Zagrebačka županija, baš kao i Ministarstvo kulture RH, proteklih je godina bila snažan vjetar u leđa gotovo svim našim projektima. U trenucima kada smo pokretali neke od naših najvećih projekata podrška Zagrebačke županije, odnosno župana Stjepana Kožića nikada nije bila upitna i na tom im se povjerenju od srca zahvaljujem!“ – nadodaje Velimir Kokot.
Gradsko kazalište Jastrebarsko sa radom započinje već početkom siječnja kada će biti održane prve probe za novu predstavu glumaca okupljenih u radionici za djecu i mlade, odnosno članova dramske družine Ivana Brlić Mažuranić.
U ime Gradskog kazališta Jastrebarsko i u svoje osobno ime zahvaljujem se svim članicama i članovima našeg kazališta koji su sebe, svoje ideje i slobodno vrijeme stavili u službu naših projekata i naših brojnih aktivnosti. Bez njihove podrške, kao i podrške svih ostalih, posebice naših pokrovitelja te naše vjerne publike, naši projekti zasigurno ne bi bili ni približno u ovoj mjeri kvalitetni, kao što jesu. Vjerujem kako će se naša suradnja nastaviti i u 2017. godini na korist još boljeg i kvalitetnijeg rada Gradskog kazališta Jastrebarsko!“ poručio je na kraju Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić