Potpora Ministarstva kulture za novu kazališnu sezonu


Kvalitetu rada Gradskog kazališta Jastrebarsko i ove je godine prepoznalo Ministarstvo kulture, koje će podržati kazališnu sezonu 2015./2016. s 20 tisuća kuna. Riječ je o jednoj od najviših pojedinačnih potpora koju je udijelilo Ministarstvo, što dovoljno govori o ocjeni predloženih programa, ali i dosadašnjih postignuća. A, birane riječi za GKJ ovog su vikenda imali i članovi prosudbenog povjerenstva Smotre kazališnog amaterizma Zagrebačke županije. Iako se jaskansko kazalište nije plasiralo na državnu Smotru, komentari žirija, posebice Dubravka Sidora, bili su nadasve poticajni. Predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot čestitao je pobjednicima ovogodišnje smotre; Zelinskom kazalištu Zamka i posebice Baletnom studiju Jastrebarsko: "Ponosan sam što sam Jaskanac i što će naš grad ponovno imati predstavnika na državnoj smotri. Sve čestitke Baletnom studiju Jastrebarsko, koji je svojim "Čarobnim dječjim kutkom" očarao žiri! Međutim, iznimno sam ponosan i na naše mlade glumce, srednjoškolce i studente, članove dramske družine Ivana Brlić Mažuranić i njihovu izvedbu predstave "Trgovac" koju su izveli na zavidnoj razini! Pohvale, ali i kritike žirija i državne selektorice prihvatili smo i za predstavu "Iza kulisa" i na temelju njih naše ćemo predstave nastojati dodatno oplemeniti i dignuti na još viši nivo!"

Nakon ispunjenog vikenda, kazalištarci nastavljaju u istom tempu. Tako će ove subote u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko i Gradom, ugostiti amatersko kazalište Bracera iz Supetra na Braču. Podsjetimo, gosti s Brača odigrat će predstavu "Ribarske svađe" u Domu kulture Jastrebarsko od 20 sati. Besplatne karte mogu se podignuti u caffe baru "Kino".

Dodajmo i kako će koncem ovog mjeseca, točnije 29. travnja, biti održana redovna godišnja skupština, na kojoj će biti predstavljeni dosadašnji rezultati i rada vrijedne ekipe Gradskog kazalista Jastrebarsko, kao i planovi za novu, još uzbudljiviju sezonu. Otkrijmo samo, kako jaskanski kazalištarci pripremaju novu predstavu. Brojni jaskanski srednjoškolci i studenti pod paskom redateljice Ive Srnec, mag. art. užurbano spremaju komad autora Ivana Pelivanovića, koji će premijeru imati na festivalu "Život i smijeh", u lipnju.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić