Gradsko kazalište Jastrebarsko priprema predstavu za djecu


Gradsko kazalište Jastrebarsko u svoju je 49. kazališnu sezonu ušlo itekako ambiciozno pa je tako sinoć održana i prva proba za novu predstavu pod nazivom „Najveća tajna“ autorice i redateljice Daniele Bobinski.

Lutkarska predstava „Najveća tajna“ najnoviji je i cjeloviti projekt koji će biti usmjeren djeci starijeg predškolskog uzrasta ali i djeci prvih i drugih razreda osnovne škole. Cilj projekta približiti je svijet ka
zališta najmlađoj publici te ih kroz njima zanimljivu formu (lutke) podučiti životnim vrijednostima kao što su ljubav, prijateljstvo, pomoć, skromnost, tolerancija i poštovanje.
Lutkarstvo me oduševilo još u srednjoj školi, ne samo kao umjetnička kategorija, već i kao mogućnost da na tako čudesan, zabavan, a opet upečatljiv način među djecu pa i odrasle ljude, odašaljem poruke koje smatram važnima. Poruke o neprolaznim vrijednostima i pozitivnom odnosu prema ljudima, prirodi i svemu stvorenome. Zahvalna sam Gradskom kazalištu Jastrebarsko što mi je ukazalo povjerenje i omogućilo realizaciju ovog projekta. Veselim se danima kreativnog rada i suradnje, želim obilje inspiracije, volje i uspjeha i svim ostalim suradnicima.“ izjavila je Daniela Bobinski, autorica i redateljica predstave „Najveća tajna“, ali i autorica tekstova za songove, kao i stihova za istoimenu slikovnicu.

Djeci će nakon predstave biti omogućeno razgledavanje i upoznavanje svih skrivenih kuteva kazališta, a sa sobom će kao uspomenu moći ponijeti i slikovnicu i CD sa pjesmama predstave „Najveća tajna“. Za grafičku pripremu slikovnice zadužena je Sonja Stanković, mlada jaskanska grafička dizajnerica koja posljednjih godina brine o dizajnu svih kazališnih predstava i projekata, a Gradsko kazalište Jastrebarsko je nastavilo suradnju i sa nagrađivanim i talentiranim Jaskanskim glazbenicima. Tako će glazbu za predstavu napisati Ivan Pelivanović „Pele“, dok će Dražen Borovec istu i aranžirati.

Iznimno sam uzbuđen i sretan na početku još jednog kreativnog projekta našeg kazališta tim više što osjećam da će rezultat biti itekako atraktivan, zanimljiv ali i poučan upravo našim najmlađim sugrađanima. Ni trenutka nismo dvojili oko suradnje sa Danielom koju smatram idealnom osobom upravo za ovaj posao. Osim što svakodnevno i profesionalno radi sa djecom, Daniela iza sebe ima niz predivnih radova, a ujedno je i jedna od najboljih glumica u povijesti našeg kazališta. Uvjeren sam stoga da će se naš „proizvod“ svidjeti upravo onima kojima je namijenjen i da će to biti dodatan poticaj okupljenoj ekipi da nastavi sa radom.“ izjavio je Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Novu predstavu Gradskog kazališta Jastrebarsko, odnosno projekt „Najveća tajna“ podržao je i Grad Jastrebarsko koji ga djelomično i sufinancira.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić