Niti ove godine Gradsko kazalište Jastrebarsko neće propustiti obilježavanje Noći kazališta, a posebna poslastica premijera je predstave polaznika Male škole glume „Disko šuma“.

Pretpremijerno ćete ovu predstavu moći pogledati u četvrtak, 23. studenoga od 20 sati, dok se sama premijera održava baš na Noć kazališta, 25. studenoga u 18 sati. Obje se predstave održavaju u jaskanskom Domu kulture (kino).

Pod redateljskom palicom Klare Blažek i Lucije Severinac na pozornicu će tako stati mlade glumice i glumci, a predstava će na njima prilagođen način djeci približiti Priče iz Davnina Ivane Brlić-Mažuranić, koja osim što zauzima ključno mjesto u hrvatskoj dječjoj književnosti, zauzima i važno mjesto u povijesti našeg grada s obzirom na to da je ovdje provela dio svog života.

No, kao i uvijek, jaskanski kazalištarci pripremaju više od očekivanog pa će se u Noći kazališta održati još jedna predstava i to za one nešto starije, a riječ je o predstavi „Lijepa Jelena u vrtlogu zlobe i ljubavi“ KUD – a Desinec koja započinje u 21 sat, također u kino dvorani. „Lijepa Jelena“ je u vrlo kratkom vremenu postala pravi hit, a s predstavom „Disko šuma“ veže je ime Klare Blažek koja je režirala i ovu predstavu.

Ulaznice za sve predstave dostupne su po cijeni od 3 eura u caffe baru Kino.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić