Gradsko kazalište Jastrebarsko ponovno se sastalo s publikom i u čak tri premijerne izvedbe predstave "Tko je ukrao malu balerinu" pokazalo kako iz ljubavi prema kazališnim daskama i publici nastaje čarolija.

Čarobne su i veze koje su povezale sve elemente ove predstave, od glumaca, do redatelja i autora teksta napisanog po samim glumcima.
Milan Fošner napisao je, naime, tekst „po narudžbi“ naših kazalištaraca, a sam se toliko oduševio njime da ga je odlučio proširiti u roman. Pod redateljskom palicom Marija Kovača i uz asistenciju Mije Matasić posljednjih su se mjeseci tako održavale intenzivne probe, a oduševljenje publike pokazalo je kako je zaista riječ o zanimljivoj i uspješnoj suradnji.

Sama predstava detektivska je drama s elementima komedije i napeti triler koji se gledao u jednom dahu, no uz puno smijeha i emocija, što je publika koja prati radi Gradskog kazališta Jastrebarsko i očekivala.

Ulogu glavnog lika Ivice Vinkovića utjelovio je Velimir Kokot, njegovu pomoćnicu Katarinu Sever Lucija Severinac, misterioznu Vandu Majer igrale su Klara Blažek i Jelena Crnković, a suprugu Ivice Vinkovića Boženu Petra Cvetić i Elizabeta Nemec. Publiku je dobro nasmijao i Miroslav Borojević u ulozi budućeg gradonačelnika Miroslava Markovića, kao i braća Dren – Leon Bastašić, Ivan Puškar i Igor Stanković. Svoje su umijeće pokazali i Damir Kuzmić, Dominik Sečen, Ivan Vinšćak i Lea Đido Božak.

Još se jednom moglo osjetiti kako glumci i tehničko i umjetničko osoblje Gradskog kazališta Jastrebarsko žive za kazalište, a ne od kazališta, što pokazuje i snagu ove skupine koja u svojim redovima ima kreativce od zanata. Osobe su to koje na najkvalitetniji način mogu paralelno osmišljavati plakat za predstavu, šaptati pored pozornice, osmišljavati rasvjetu, scenu i kostime, ali i prodavati karte na ulazu.

Ljudi su to koji se ne vide na samoj sceni, no za uspjeh predstave jednako su važni kao i sami glumci. U ovoj predstavi bili su to već spomenuta Mia Matasić kao asistentica redatelja, koja je zajedno s Miroslavom Borojevićem, Leonom Bastašićem, Lucijom Severinac i Majom Sadiković osmislila scenu i rekvizite te Zdenka Novosel zadužena na kostime. Glazbu za predstavu odabrao je Mario Kovač, svjetlo dizajnirao Ivica Batušić, a majstor fotografije bio je Ivan Borojević. Na mjestu šaptača bile su Ivana Kokot Radelja i Sonja Stanković, koja je i dizajnerica plakata. Svijetlom i tonom upravljali su Krešimir Batušić, Željko Rački i Maja Sadiković.

Povodom svojeg 55. rođendana Gradsko kazalište Jastrebarsko još je jednom pokazalo kako i dalje drži ljestvicu vrlo visoko i da je u kazališnom svijetu bez premca ne samo u Jastrebarskom, već i u okruženju.

Pred našim su kazalištarcima gostovanja i novi izazovi, a vjernoj publici od srca zahvaljujemo na svakom osmijehu, pljesku i toplini. Upravo ta povezanost s publikom zrnce je koje nedostaje da bi iz rada i truda nastala sjajna predstava, a u tome smo još jednom zajedno uspjeli. Hvala!Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić