Gradsko kazalište Jastrebarsko u godini u kojoj obilježava 55 godina djelovanja itekako ima razloga za slavlje. Brojne glumačke nagrade za novu predstavu „Tko je ukrao malu balerinu?“, rasprodana dvorana u nekoliko navrata i premijerno gostovanje u Zagrebu, samo su neki od njih.

Na svemu tome čestitao nam je gradonačelnik Zvonimir Novosel, i sam dugogodišnji glumac i predsjednik Kazališta za kojeg je ovaj prijem bio posebno emotivan. „Gradsko kazalište Jastrebarsko obilježilo je moj život i bilo uz mene u najljepšim i najtežim životnim trenucima. Neizmjerno sam ponosan kad vidim koliko rastete, razvijate se i gradite odnos s publikom koja vas prati, ali i strukom koja prepoznaje vaš rad“, istaknuo je gradonačelnik.

Predstava "Tko je ukrao malu balerinu" premijerno je odigrana u Jastrebarskom čak četiri puta, a pred nama je i povijesno gostovanje u Zagrebu, u nedjelju, 7. svibnja, u Sceni Vidra. Zagrebačkoj će se publici naše Kazalište predstaviti s puno entuzijazma i pohvala koje nosimo s nedavno održane Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije s koje smo ponijeli gotovo sve glumačke nagrade.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu osvojio je po šesti put Velimir Kokot, a dugogodišnji predsjednik Kazališta iskoristio je ovu priliku da zahvali svim članovima koji daju sebe u sve aktivnosti, koliko na kazališnim daskama, toliko i u samoj organizaciji. „Sretni smo kad vidimo koliko publika uživa u našoj novoj predstavi što nam je najveća motivacija i nadahnuće. Ono što posebno veseli je aktivnost Male škole glume koja iza sebe ima već nekoliko predstava, a pripremaju i nova iznenađenja. Zato treba posebno pohvaliti rad voditeljica Lucije Severinac i Klare Blažek koje svojim trudom i zalaganjem opravdavaju povjerenje i djece i roditelja“., naglasio je Kokot te najavio zagrebačku predstavu i popularni Festival život i smijeh koji će se održati početkom srpnja.

Lucija Severinac dobitnica je i nagrade za najbolju glavnu žensku ulogu, a zajedno s Klarom Blažek, osvojila je brojne pohvale za dječju predstavu „Što govoriš, to postojiš“. Klara je, osim toga, nagrađena i za režiju, pedagoški rad i glumu.

Sjajno je iskustvo bilo raditi na ovoj predstavi s kojom smo osvojili publiku, ali se i sjajno zabavili. Lijepo je primiti nagrade, ali mi ipak „živimo“ od pljeska publike!, istaknula je Lucija Severinac, a Klara Blažek nadovezala se na rad s djecom i najavila novu predstavu i to vrlo skoro. „Rad s najmlađima je često zahtjevan, jer treba zadržati njihovu pažnju i interes, ali kad vidimo zadovoljstvo djece i roditelja, sve se to itekako isplati“.

I Igor Stanković osvojio je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu, a nastup na Smotri obilježile su i brojne nominacije, za sporednu žensku i mušku ulogu (Klara Blažek i Ivan Puškar) te za najbolji tekst i inventivnost dječje predstave.

Na predstavi „Tko je ukrao malu balerinu?“ jaskanski su kazalištarci radilis redateljem Marijem Kovačem prema tekstu Milana Fošnera, a umjetnička voditeljica Mia Matasić naglasila je kako je Kazalište i prije radilo s profesionalcima od kojih svatko donosi nešto novo i podiže kvalitetu njihovog rada. „Naš je rad najbolje opisan riječima članovima Komisije koji su istaknuli kako s ovom predstavom možemo stati na daske bilo kojeg profesionalnog kazališta.“, zaključila je.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić