Tri nagrade za GKJ na županijskoj smotri!


Gradsko kazalište Jastrebarsko osvojilo je tri nagrade na netom održanoj 18. smotri amaterskih kazališta Zagrebačke županije. Domaćin smotre proteklog vikenda bio je Buševec, a kazalište je nastupilo s dvije predstave; "Mutikašom" i "Crvenkapicom".

Stručni žiri, kojem je predsjedala selektorica Gordana Ostović proglasila je Josipa Cukovića najboljim glavnim, a Luku Kurtalja, najboljim sporednim chanel replica glumcem, za njihove uloge u "Mutikaši", odnosno "Crvenkapici". Ekipa "Crvenkapice" iz Buševca se vratila nagrađena s još jednim priznanjem; za inventivnost predstave.

Podsjetimo, predstavu "Crvenkapica", Jaskanci su premijerno mogli vidjeti na prošlogodišnjoj Noći kazališta. Plod rada mladih nada jaskanskog kazališta, selektorica Ostović nazvala je iznenađujućim i inventivnim. Također je rekla kako su, iako amateri i uglavnom srednjoškolci, glumci Crvenkapice pokazali veliku dozu profesionalizma i ozbiljno pristupili nastupu na smotri. U svom osvrtu, selektorica Gordana Ostović dodala je i kako su članovi dramske družine IBM,na pozornici pokazali što su naučili na radionici te s lakoćom odigrali predstavu koju su zapravo sami i kreirali. Na taj su način pokazali i koje su preokupacije današnjih adolescenata, kroz poigravanje stereotipima i uz pomoć humora. Na kraju je selektorica Ostović poručila vodstvu gradskog kazališta i kako je naš podmladak zaista imao što za pokazati i da nastavimo s takvim radom.

Nastup mlađeg ansambla u Buševcu, pratili su i odrasli članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko, predvođeni zamjenicom predsjednika Miom Matasić. Ona je o uspjehu na smotri rekla kako su je izvedba "Crvenkapice", kao i komentari povjerenstva učinili izuzetno ponosnom.

Dodajmo ovom, kako Gradsko kazalište Jastrebarsko čestita svim svojim laureatima, kao i balerinama iz Baletnog studija Jastrebarsko, koje su svojom izuzetnom izvedbom Orašara izborile nastup na državnoj smotri.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić