PJESMOM SA SMOTRE KAZALIŠNIH AMATERA
Jaskanski su se mladi kazalištarci danima, pa i tjednima, marljivo pripremali za ovogodišnju 27. Smotru kazališnih amatera Zagrebačke županije.
Pod stručnim vodstvom neumornih i nebrojeno puta dokazanih kazališnih diva, prof. Klare Blažek i Lucije Severinac, jaskanski su kazalištarci put Sv. Ivan Zeline krenuli sa svoje dvije hit predstave. Njihove višestruko izvođene i prihvaćene autorske predstave "Disko šuma" i "Neka jedu kolače" s velikim su uspjehom odigrane posljednjeg dana smotre na kojoj se okupilo sve najbolje što zagrebačka županija u ovom trenu nudi u kazališnom smislu.
Posebno veseli što je ovogodišnja smotra za gledatelje ali i selektora Borisa Kovačevića donijela niz dječjih predstava pa su se i predstave Gradskog kazališta Jastrebarsko itekako uklopile u program.
Organizaciju ovogodišnje smotre na sebe je preuzelo Zelinsko amatersko kazalište odnosno Zamka, a čiji glumci su svojom predstavom i zatvorili ovogodišnju smotru u sklopu koje je izvedeno ukupno osam predstava.
Mladi jaskanski glumački talenti svoj su dio posla na daskama koje život znače odradili na najvišem nivou, a njihov talent i trud nagradila je brojna i vidno oduševljena publika iz cijele županije, baš kao i roditelji koji su ih u velikom broju podržali na ovom gostovanju. Ne čudi stoga što je i publika dugotrajnim pljeskom upravo jaskanske glumce u nekoliko navrata vraćala na pozornicu, na poklone.
Iako se iz godine u godinu među brojnim kazalištima, s potpunim opravdanjem, propitkuje smisao održavanja sličnih smotri, najveća vrijednost istih svakako je međusobno druženje i upoznavanje s radom drugih kazališta u čemu se ponovno uspjelo. A druženja, pozitivne atmosfere i među našim glumcima bilo je na svakom koraku. Ne čudi stoga što su se mladi jaskanski glumci i njihova pratnja u Jasku vratili s pjesmom i predivnim kazališnim uspomenama koje će još dugo pamtiti.
Gradsko kazalište Jastrebarsko zahvaljuje organizatorima, čestita svim nagrađenim, posebno Max teatru i njihovoj predstavi "Tko će sve to pojesti" koja će predstavljati našu županiju na državnoj smotri, baš kao i svojim mladim glumcima i njihovim voditeljicama koji su sebe, svoje kazalište i svoj grad predstavili u najboljem izdanju.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić