Velimiru Kokotu produžen mandat na čelu kazališta


Gradsko kazalište Jastrebarsko održalo je u subotu, 11. ožujka 2017., Izbornu godišnju skupštinu. Članovi kazališta izrazili su podršku dosadašnjem predsjedniku Velimiru Kokotu i članovima Upravnog odbora te im povjerili nove mandate u predstojećem četverogodišnjem razdoblju. Mia Matasić potvrđena je kao zamjenica predsjednika, dok će dosadašnji članovi Upravnog odbora: Radmila Stanković, Vladimir Rađenović i Ivana Kokot Radelja tu dužnost obnašati i nadalje. Odlukom Skupštine, Nadzorni odbor kazališta čine Iris Sečen, Damir Kuzmić i Ivan Borojević, koji je zamijenio Ivicu Batušića. Na skupštini su prihvaćeni Izvještaji o radu i financijski izvještaji koje je okupljenima predstavio Velimir Kokot, predsjednik GKJ. U svom obraćaju, Velimir Kokot se osvrnuo na iznimno bogatu sezonu koja je obilježena nizom uspjeha te izrazio nadu da će tako biti i tijekom ove godine:

Ponosan sam na rad s mladima, to je misija našeg kazališta. Osim radionica sa srednjoškolcima, u ovoj godini planiramo ponuditi i kvalitetan program radionica i za osnovnoškolski uzrast. Posebno želim istaknuti zadovoljstvo činjenicom da mladi mogu besplatno pohađati naše radionice i na tome ću ustrajati sve dok budem na čelu našeg kazališta. U prošloj godini, organizirali smo iznimno uspješan festival „Život i smijeh“, nastavili smo suradnju s drugim amaterskim kazalištima, pustili smo u rad web stranicu, naši članovi imali su mogućnost pohađati edukacije o EU fondovima, što nam već sada itekako koristi. U godini koja je pred nama, predstoji nam „ŽIS“, u čijem ćemo programu imati dvije premijere našeg kazališta, a započet ćemo i rad na novoj predstavi odraslog ansambla. Očekuju nas brojna gostovanja, ali i opsežne pripreme za skorašnju 50. godišnjicu postojanja našeg kazališta (2018. g.).

Na skupštini je istaknuto kako kazalište velik dio svojih sredstava osigurava vlastitim radom, odnosno igranjem predstava i prodajom vlastitih promotivnih materijala, a aktivno se i kontinuirano javlja na pozive i natječaje različitih javnih i privatnih subjekata. Podršku i protekle godine nije izostala od krovnih institucija i ustanova, Ministarstva kulture, Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog, kao i gradske zajednice kulturno umjetničkih udruga, Savjeta mladih Grada Jastrebarsko ali i Savjeta mladih Zagrebačke županije.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić