Završio ovogodišnji ŽIS festival


Drugi vikend festivala obilježila su gostovanja amaterskih kazališta iz Retkovaca i Đurđevca. Kazalište Mika Živković iz Retkovaca je nastupilo u subotu, kada su za jaskansku publiku odigrali predstavu „Čudo u Poskokovoj dragi“, a Gradsko kazalište Đurđevac u nedjelju navečer zatvorilo festival igrajući predstavu „Večera sa carem“. Tako je na najbolji mogući način, odnosno širenjem suradnje među amaterskim kazalištima završila manifestacija koja je tijekom dva tjedna bila puls našeg grada.

Po prvi puta ove godine jaskanski kazalištarci izašli su na jaskanske ulice i održali dio programa na otvorenom. Kao prirodna kulisa u tu je svrhu poslužio perivoj dvorca Erdody, što je naišlo na izvrstan prijem kod naših sugrađana. Po prvi puta je u službi kazališne umjetnosti bila i jaskanska Žitnica, čiji su prvi kat, brojni naši sugrađani premijerno vidjeli, upravo zahvaljujući „ŽIS“-u. Na već tradicionalni fotonatječaj i ove je godine pristiglo mnogo fotografija iz zemlje i inozemstva, a pobjedu je odnio Igor Vereš iz Vrbovca sa svojim radom "The Journey".

Predsjednik Gradskog kazališta Velimir Kokot izrazio je zahvalnost svim članovima kazališta koji su proteklih tjedana svojim požrtvovnim radom pomogli u organizaciji festivala, te dodao "Posebno me raduje što su naši sugrađani odlično prihvatili održavanje festivala na otvorenom, čime smo probudili neke nove lokacije i time pokazali da naš grad ima izniman potencijal. Hvala našim pokroviteljima, prije svega Ministarstvu kulture, Zagrebačkoj županiji, Gradu Jastrebarskom, Mercedes Benz Emil Frey-u, te Savjetu mladih Grada Jastrebarskog i Zagrebačke županije. Svoju zahvalnost dugujemo i Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog, Zajednici kulturno umjetničkih udruga grada Jastrebarskog, Centru za kulturu Jastrebarsko te našim medijima. Vjerujem da će se dogodine u festival uključiti i druge udruge s područja grada, ali i novi pokrovitelji i sponzori, čime ćemo dodatno ojačati kvalitetu festivala. Velika hvala svima koji su sudjelovali u programu ovogodišnjeg festivala, ali i našim sugrađanima koji su i ove godine otvorili svoja srca za naš festival i time pomogli ostvariti još jedan „ŽIS“.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić